banner-image

Od početka godine poginulo pet traktorista: Policija apeluje da ne voze pijani i koriste svetla

Pet vozača traktora i jedan putnik u traktorskoj prikolici poginuli su od početka godine u saobraćajnim nesrećama na putevima Srbije, podaci su Uprave saobraćajne policije.

Na šumskim putevima i njivama poginulo je devet osoba.

Ministarstvo unutrašnjih poslova, s obzirom na to da se najveći broj saobraćajnih nesreća u kojima su stradali vozači traktora događa u vreme kada su u toku poljoprivredni radovi, apeluje na vozače traktora i drugih radnih mašina da se dosledno pridržavaju svih saobraćajnih propisa i time sačuvaju svoj život.

Pozivamo vozače ovih vozila da poštuju mere bezbednosti, da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, kao i da sa obradivih površina i zemljanih puteva na kolovoz ne iznose blato i uključuju se kada se uvere da je to bezbedno„, kažu u MUP-u.
Takođe apeluju da redovno obavljaju tehničke preglede, da im svetlosno-signalni uređaji budu ispravni, kao i uređaji za spajanje vučnog i priključnog vozila i da koriste žuto rotaciono svetlo u uslovima smanjene vidljivosti i noću.
Ističe se da je traktorom zabranjeno vući više od dva priključna vozila, tako da u priključnom vozilu koje vuče traktor može biti najviše pet osoba, a u tovarnom prostoru motokultivatora tri.
Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje i na ostale učesnike u saobraćaju da budu dodatno oprezni i da posebnu pažnju obrate na vozače traktora i drugih radnih mašina.