banner-image

Vojvodina dodelila bespovratna sredstva za unapređenje proizvodnje piva, voća i povrća

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo organizovao je danas dodelu ugovora po dva konkursa – potpisani su ugovori sa korisnicima koji su dobili sredstva za sufinansiranje investicija za preradu voća i povrća (uključujući i pečurke), kao i sa korisnicima koji su dobili podsticaje za nabavku opreme za proizvodnju piva u AP Vojvodini u 2023. godini.

Sa prerađivačima voća i povrća potpisano je šest ugovora za šta je opredeljeno nešto više od 10 miliona dinara, dok su sa prozvođačima piva potpisana četiri ugovora u iznosu od 4,3 miliona dinara.

Ugovore je uručila pomoćnica pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Dragica Ilić koja je istakla da resorni sekretarijat na ovaj način nastoji da podrži individualne proizvođače.

„Cilj oba konkursa jeste ulaganje u novu opremu radi povećanja prihoda na poljoprivrednim gazdinstvima i zapošljavanja stanovništva u ruralnim delovima“, izjavila je Ilićeva i dodala da je po oba konkursa bilo opredeljeno više sredstava koja će biti iskorišćena za druge konkurse.
„Višak sredstava ćemo usmeriti na preradu vina i rakije za šta će biti utrošen potpun iznos koji je predviđen“, objasnila je Ilićeva.