banner-image

Povučena pošiljka čipsa, kompanija iz Čačka poziva kupce da vrate sporni proizvod

Kompanija „Chips way d.o.o.” iz Čačka izdala je saopštenje povodom pronalaska povišene doze akrilamida u njenim proizvodima prilikom prelaska hrvatske granice.

U saopštenju se navodi da ih je 28. jula, kupac čipsa, kompanija „Plodina” 28. jula obavestila da je u pošiljci od 33 palete rebrastog čipsa sa ukusom paprike u pakovanjima od 150 grama, otkriven akrilamid u dozi većoj od dozvoljenog.

Odmah po prijemu informacije smo kontaktirali kupca, obavestili ga da će cellokupna pošiljka biti preventivno uništena i da će zamenska roba biti poslata u najkraćem mogućem roku. Redovna isporuka je krenula već ove nedelje. Napominjemo da je ovaj proizvod bio namenjen isključivo kao robna marka za tržište Hrvatske, za jednog kupca”, kaže se u saopštenju.

U saopštenju se navodi da kompanija „Chips way” radi redovne analize svojih proizvoda i brine o svojim kupcima. Iz tog razloga pozivaju sve kupce, koji su kupili čips proizvod sa loto brojem L28062023, da proizvod vrate u radnju gde će im isti biti zamenjen ili novčano kompenzovan.