banner-image

Vojvođanskim pčelarima bespovratno 10 miliona za nabavku opreme

Pokrajinski sekretariijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je drugi Konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje nabavke novih pčelinjih društava i nabavku opreme za pčelarstvo košnica i kontejnera u AP Vojvodini u 2023. godini.

Cilj  konkursa jeste unapređivanje pčelarske proizvodnje i proizvodnje meda u Autonomnoj pokrajini Vojvodini.

Za realizaciju Konkursa za dodelu sredstava za sufinansiranje investicija u pčelarstvo u AP Vojvodini u 2023. godini predviđen je ukupan iznos do 10.000.000,00 dinara.

Bespovratna sredstva za podršku investicija po ovom konkursu utvrđuju se u iznosu do 60% od ukupno prihvatljivih troškova investicije.

Za podnosioce prijava: fizička lica, preduzetnike i pravna lica, čije je gazdinstvo registrovano na području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi, žene nosioci registrovanog poljoprivrednog gazdinstva i fizičko lice i osnivač pravnog lice mlađi od 40 godina bespovratna sredstva za podršku investicija po ovom konkursu utvrđuju se u iznosu do 70% od prihvatljivih troškova investicije.Prilikom obračuna, uzima se vrednost investicije bez poreza na dodatu vrednost (PDV).

Maksimalan iznos bespovratnih sredstava po prijavi ne može biti veći od 300.000,00 dinara, odnosno 350.000,00 dinara za podnosioce prijava: fizička lica, preduzetnike i pravna lica, čije je gazdinstvo registrovano na području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi, žene nosioci registrovanog poljoprivrednog gazdinstva i fizičko lice i osnivač pravnog lice mlađi od 40 godina bespovratna sredstva za podršku investicija po ovom konkursu utvrđuju se u iznosu do 70% od prihvatljivih troškova investicije (u slučaju da pravno lice ima više osnivača i ukoliko je samo jedan osnivač stariji od 40 godina, a drugi mlađi, bespovratna sredstva utvrđuju se u iznosu do 60% od prihvatljivih troškova investicije).

Minimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi 50.000,00 dinara.

Prihvatljive investicije su: nabavka novih pčelinjih društava, košnica i kontejnera.

Podnosilac prijave može podneti jednu prijavu po Konkursu, a dozvoljeno je  više namena, do gore navedenog maksimalnog iznosa.

Prilikom razmatranja podnetih prijava za ostvarivanje bespovratnih sredstava, priznavaće se oprema i pčelinja društva nabavljena nakon 01.01.2023. godine, što mora biti dokumentovano.

Konkurs je otvoren do utroška sredstava, a zaključno sa 24.08.2023.godine.

Dodatne informacije možete dobiti putem telefona 021/487-4186 od 10 do 14 časova.

Tekst konkursa, može se preuzeti sa internet adrese: www.psp.vojvodina.gov.rs