banner-image

Cvetković preuzeo dužnost ministra privrede Srbije

Ministar privrede Srbije Slobodan Cvetković preuzeo je danas dužnost ministra od dosadašnjeg vršioca dužnosti te funkcije Siniše Malog, saopštilo je Ministarstvo.

Ministar finansija Siniša Mali koji je po ovlašćenju predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić obavljao funkciju ministra privrede do izbora novog ministra, predao je Cvetkoviću dužnost i izveštaj o radu Ministarstva i poželeo mu uspeh.

Cvetković je istakao da je njegov izbor za ministra „izuzetna čast, ali i veliki izazov“ i dodao da će nastaviti rad na ekonomskim reformama kroz pospešivanje rasta i modernizaciju industrije, ulaganja u infrastrukturu i afirmaciju potrošnje.

On je rekao da će njegov zadatak kao minisitra privrede biti da obezbedi dalju institucionalnu podršku poslovnom okruženju, odnosno da omogući poslovnoj zajednici da maksimizuje svoje poslovne potencijale što će doprineti rastu celokupne ekonomije i blagostanju svih građana.
Prethodni ministar privrede Rade Basta smenjen je 11. jula jer se javno zalagao za uvođenje sankcija Rusiji, što je bilo u suprotnosti sa politikama Vlade Srbije.
Skupština Srbije je juče, u sredu glasala za imenovanje Cvetkovića, član Socijalističke partije Srbije,  izabrala za novog ministra privrede.
Cvetković je na mesto ministra privrede došao s funkcije direktora Novosadskog sajma.