banner-image

Konkurs za unapređenje života mladih u ruralnim sredinama: Bespovratno 100.000 dinara po projektu

Fondacija Ana i Vlade Divac pozvala je sve neformalne grupe mladih u Obrenovcu, Prokuplju, Zaječaru, Vlasotincu  i Vladičinom Hanu, da pošalju predloge svojih projekata do 1. novembra 2023. godine.

Divac omladinski fondovi podržavaju projekte u vrednosti do 100.000 dinara koji se realizuju na teritoriji navedenih lokalnih samouprava i imaju za cilj poboljšanje života mladih u najrazličitijim oblastima: aktivizma i volonterizma, kulture, sporta, zdravlja posebno mentalnog zdravlja, bezbednosti, zapošljavanja, obrazovanja, migracija, posebno povratka iz EU u Srbiju po sporazumu o readmisiji; originalne, zanimljive i korisne projekte koje podstiču druge mlade da se uključe i budu aktivni članovi sredine u kojoj žive; projekte koje odgovaraju na lokalne potrebe i imaju širok uticaj na zajednicu, posebno u ruralnim sredinama, kao i projekte koji doprinose ciljevima Strategije za mlade Republike Srbije. Prednost prilikom finansiranja imaju projekti koje osmisle i realizuju mladi iz seoskih zajednica, žene, Romi i povratnici, kao i projekti koji u svoje aktivnosti uključuju mlade iz ovih osetljivih grupa.

Konkurs je otvoren do 1. novembra 2023. godine u 16 časova, a predviđeno je da se svi podržani projekti realizuju u periodu od 1. decembra 2023. do 31. marta 2024. godine.

Zainteresovane grupe mladih mogu popuniti formu predloga projekta koju mogu preuzeti ovde i poslati ga isključivo kroz popunjavanje formulara u nastavku strane. Predlozi projekata dostavljeni na bilo koji drugi način ili poštom neće biti uzeti u razmatranje.

U okviru projekta Nemačke razvojne saradnje “Perspektive za mlade u ruralnim sredinama u Srbiji” koju sprovodi GIZ u partnerstvu sa Ministarstvom turizma i omladine Republike Srbije, podržavaju se omladinski fondovi u izabranim ruralnim zajednicama: Obrenovac, Prokuplje, Zaječar, Vlasotince i Vladičin Han. Omladinske fondove implementira Fondacija Ana i Vlade Divac u saradnji sa izabranim lokalnim samoupravama, sa ciljem povećanja učešća mladih u procesima lokalnog razvoja kroz dodelu bespovratnih novčanih sredstava projektima koje sami pokreću i vode mladi.

Za više informacija o projektu i konkursu možete kontaktirati Đorđa Perišića, Fondacija Ana i Vlade Divac na [email protected]