banner-image

Mitros prodat mađarskoj firmi i nastavlja da radi

Nakon niza pregovora i razmatranja mogućih rešenja, Kurir nezvanično saznaje, mitrovačka fabrika „Mitros“ dobila je novog vlasnika i nastaviće da radi u smanjenom kapacitetu.

Kako saznaju iz izvora bliskim rukovodstvu te fabrike, od septembra su trajali pregovori sa zainteresovanim kupcima, na inicijativu Branislava Nedimovića i trenutnih vlasnika, oko prodaje i da su se pregovori vodili sa mađarskom firmom, te da su danas i završeni.

Fabrika „Mitros“ se suočavala sa promenama u poslovanju, a smanjenje stočnog fonda i drugi problemi učinili su da se pojavi niz spekulacija o njenom budućem statusu. Sindikat fabrike je prethodno izneo da nije bilo govora o njenom zatvaranju i da su svi nastojali da pronađu održivo rešenje za opstanak.

Detalji sporazuma nisu javno objavljeni, osim što se zna da će fabrika nastaviti sa radom, ali u smanjenim kapacitetima. Očekuje se da će u narednim danima detalji sporazuma biti obelodanjeni zaposlenima i Sindikatu. Fabrika nije prestajala sa radom, nastavila je sa proizvodnjom, uglavnom za izvoz, dok su se pregovori odvijali.

Kurir