banner-image

U Tutinu se osniva Fond za podršku poljoprivrednicima

Fondacija Ana i Vlade Divac, Opština Tutin i Regionalna razvojna agencija Sandžaka “SEDA”, potpisaće ugovor o saradnji kojim će zvanično biti osnovan Lokalni fond za podsticaj poljoprivredne proizvodnje u opštini Tutin.

Namena Fonda je pružanje višegodišnje podrške poljoprivrednicima putem korišćenja finansijskih sredstava iz Fonda koja obezbeđuju Opština Tutin i Fondacija Ana i Vlade Divac.

Lokalni fond za podsticaj razvoja poljoprivrede osniva se uz podršku Projekta „Velika mala privreda“ koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a sprovodi ACDI/VOCA.

Pored Opštine Tutin, u toku 2023. godne Fondacija Ana i Vlade Divac pokrenula je fondove i sa opštinama Velika Plana, Novi Pazar, Vlasotince i Nova Crnja, a od 2020. pokrenuto je ukupno 13 fondova širom Sbije uz podršku USAID-a.

Nakon potpisivanja ugovora, biće raspisan konkurs kojim je planirana podrška fizičkim licima koja se bave poljoprivrednom proizvodnjom i preradom poljoprivrednih proizvoda i sprovedena info sesija za sve zainteresovane koji žele da se prijave za beskamatna sredstva iz Fonda.

Potpisivanje ugovora će se održati 19. oktobra 2023. godine sa početkom od 14 sati u prostorijama Opštine Tutin.