banner-image

Bespovratna sredstva dobilo 10 kikindskih agrarnih udurženja

U okviru programa podrške sprovođenja poljoprivredne i politike ruralnog razvoja, 10 kikindskih udruženja dobilo je sredstva na konkursu lokalne samouprave. To je jedna od ukupno 20 podsticajnih mera namenjenih poljoprivredi koje je realizovala kikindska gradska uprava, a za koje je izdvojeno blizu 16 miliona dinara.

Udruženje „Kikindska ludaja“ osnovano je 2020. godine i ima 15 članova. Osnovni cilj Udruženja je da pruži podršku ljudima koji se bave proizvodnjom i preradom ludaje.

Pored promocije i edukacije, Udruženje je pokrenulo i zanimljive inicijative, pa je tako u okviru manifestacije „Dani ludaje“ ustanovljena još jedna takmičarska kategorija – najslađa ludaja.

Sredstva odobrena na gradskom konkursu pomoći će im u tome.

– Ukupno 10 projekata kikindskih udruženja podržala je lokalna samouprava na konkursu koji je bio usmeren na osnaživanje i unapređenje rada udruženja poljoprivrednika. Ali, ne samo i isključivo poljoprivrednika, jer su podržani projekti lovačkih udruženja, udruženja koja se bave očuvanjem zaštićenih prirodnih resursa, rad na edukaciji mladih, kao i osetljivih grupa“, izjavio je Nikola Krnić, predsednik udruženja „Kikindska ludaja“.

Kikindska lokalna samouprava je ove godine raspisala 20 različitih podsticajnih mera namenjenih poljoprivredi. Za tu namenu, u kikindskom gradskom budžetu ukupno je opredeljeno 15 miliona 750 hiljada dinara“, navela je Miroslava Narančić, sekretarka Gradskog sekretarijata za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj.

Izvor:RTV