banner-image

Specijaliteti sa roštilja predstavljeni na Gastromeet festu u Beočinu

Na platou JP „Sportsko-poslovni centar Beočin“, pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević posetio je prvi gastronomski festival „GASTROMEET FEST“.

Ova manifestacija u turističkoj ponudi Beočina realizuje se uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, Opštine Beočin i Turističke organizacije Beočin, u organizaciji Centra za razvoj turizma i očuvanje sela.

„U Vojvodini nedostaje manifestacija, bez obzira na to što ih ima preko hiljadu. Svako mesto bi trebalo da ima više manifestacija. Potencijal opštine Beočin je veliki, tu su Fruška gora i Dunav, a ovo je jedan od primera za to kako se gradi nova turistička destinacija. Drago mi je što danas prisustvujemo prvoj manifestaciji koja čini da Beočin bude jasno označen na turističkoj mapi AP Vojvodine „, istakao je Ivanišević.

Sa željom da postane tradicionalni festival, cilj manifestacije „GASTROMEET FEST“ jeste očuvanje gastronomske i unapređenje turističke ponude Srema i čitave AP Vojvodine, ali i promovisanje svetske kuhinje predstavljanjem inovativnih pristupa u spremanju specijaliteta sa roštilja. Na festivalu učestvuju i lokalni proizvođači, kao i vrhunski kuvari sa zavidnim međunarodnim iskustvom.

Predsednica Opštine Beočin Biljana Janković naglasila je da svi učesnici današnje manifestacije obogaćuju turističku ponudu te opštine.

„Beočin se nalazi na jedinstvenom mestu, u zagrljaju Fruške gore i Dunava, što je prirodni potencijal. Imamo i bogatu kulturnu baštinu, a to su manastiri Rakovac i Beočin“, rekla je Jankovićeva, podsetivši i na brend te opštine – turističku manifestaciju „Banoštorski dani grožđa“, koja se održava već 27 godina.

U toku današnjeg dana biće održano i takmičenje u pripremi specifičnih vrsta hrane, te „masterklas“ radionice i predavanja na temu gastronomije, degustacije hrane i nutricionizma.