banner-image

DRG4Food u Novom Sadu 16. novembra: Za digitalne projekte u oblasti hrane i 300.000 evra

Jedinstvena prilika za inovativne startape i istraživačke organizacije. Bespovratna sredstva do 300.000 EUR i mentorstvo u tehnološkim, poslovnim i aspektima digitalne odgovornosti.

Da li radite na digitalnim projektima koji se bave praćenjem hrane, prilagođenom ishranom ili izborom potrošača u vezi sa hranom? EU projekat DRG4Food otvara vrata podrške za vaše inovativne ideje putem svog prvog javnog poziva. DRG4Food pruža timovima sastavljenim od 2 do 3 partnera priliku da osvoje bespovratna sredstva do 300.000 evra, tehničku podršku, stručnu obuku i mentorski program koji traje od 6 do 12 meseci. Sve detalje o ovom pozivu možete saznati na informativnom sastanku koji je zakazan za četvrtak, 16. novembar u 17:30 časova, a održaće se u zgradi Rektorata Univerziteta u Novom Sadu.

Šta možete očekivati od ovog informativnog sastanka?

  • Detaljan pregled pravila i kriterijuma za prijavu
  • Informacije o tematskim izazovima
  • Pregled Priručnika za digitalnu odgovornost i kriterijuma za evaluaciju

DRG4Food je evropski akcelerator fokusiran na agro-prehrambene tehnologije, koji ima za cilj da poveže istraživače, startape i mala i srednja preduzeća. Uz ukupan fond od €1.900.000 i pojedinačna bespovratna sredstva do €300.000, program ima za cilj unapređenje digitalnih inovacija koje promovišu transparentnost, poverenje i odgovornost u prehrambenoj industriji. Poseban naglasak stavljen je na principe digitalne odgovornosti, s ciljem osnaživanja građana, zaštite podataka i razvoja održivih sistema ishrane.

Učesnici programa DRG4Food dobijaju ne samo finansijsku podršku i pristup mreži stručnjaka, već i mogućnosti za mentorstvo, specijalizovanu obuku u tehnologiji, poslovanju i digitalnoj odgovornosti, kao i pristup naprednim tehnološkim komponentama, sve u cilju podsticanja rasta inovativnih projekata sa globalnim ambicijama.

Na ovoj info sesiji, prvo ćete se upoznati sa Kaijem Hermsenom iz TWINDS Foundation, koordinatorom projekta DRG4Food i ekspertom za izgradnju poverenja u tehnologiju. Kai će nam predstaviti ključne tehnološke komponente koje su centralne za ovaj poziv i koncept open-source pristupa. Nakon toga, Maja Fišić iz INOSENS-a, koordinatorka ovog poziva, podeliće korisne informacije o samom procesu prijave i istaknuti prednosti učešća u programu. Ferdinand Ferroli iz IDENTITY Valley, stručnjak za oblast digitalne odgovornosti, govoriće o značaju pravičnih algoritama i ciljevima digitalne odgovornosti.

Nakon uvodnog predavanja, zainteresovani startapi i istraživači dobiće priliku da se predstave DRG4Food timu, kroz trominutne pitching sesije.

DRG4Food info sesija je otvorena za sve zainteresovane, ali je obavezno prijavljivanje putem ovog linka.

Pridružite nam se u četvrtak, 16. novembra u 17:30 u Rektoratu Univerziteta u Novom Sadu. Za više detalja posetite zvaničnu stranicu projekta.

Kontakt

Maja Fišić, [email protected]