banner-image

U toku su prijave za radionicu razvoja proizvoda u oblasti ishrane

Na radionici će se koristiti alati za prepoznavanje i uobličavanje inovativnih poslovnih ideja kako bi se maksimizovao njihov potencijal.

Pridružite se radionici kako biste saznali kako funkcioniše poljoprivredno-prehrambeni sistem u Srbiji, kako identifikovati potencijalne poslovne ideje i kako formulisati inovativna rešenja i maksimizovati njihov potencijal.

Biće reči o tome kako koristiti alate i primeniti najbolje prakse za otkrivanje problema koje vredi rešavati, kako upotrebiti alate kao što je Value Proposition Canvas radi procene potencijala poslovnih ideja unutar tržišnog segmenta ili niše i potom pristupiti njihovom daljem preciziranju i razvoju.

Ovaj događaj je otvoren za entuzijaste i početnike u agrifood sektoru, kao i za sve one koji žele da bolje razumeju poljoprivredno-prehrambeni sistem u Srbiji i procene potencijal za razvoj konkurentnih poslovnih ideja. 

Pored toga, program može biti koristan svima koji su zainteresovani da nauče nešto o osnovnim tehnikama i najboljim praksama u vezi sa prepoznavanjem prilika i mogućnosti u ovom sektoru, kao i za usavršavanje poslovnih ideja uopšte.

U prvom segmentu radionice govorićemo o EIT Food-u, i predstavićemo ključne ciljeve, aktivnosti, projekte, kako bismo pomogli da se široj publici podigne svest o strateškim prioritetima i mogućnostima ove organizacije.

Nakon toga, predstavićemo ključne razvoje, izazove i karakteristike poljoprivredno-prehrambenog sektora u Srbiji, kako bismo bolje sagledali potencijalne oblasti za budući razvoj, pomogli učesnicima da analiziraju i prepoznaju one probleme, oblasti ili rešenja koja se mogu pokazati uspešnim kao biznis.

Sama radionica će se fokusirati na predstavljanje i korišćenje Value Proposition Canvas i Persona Canvas alata, kako u teoriji tako i kroz praktične primere ili studije slučaja.

Učesnici će naučiti kako da koriste i pravilno implementiraju ove alate, a biće prilike i za diskusiju o konkretnim primerima. Učesnici će moći da primene tj. popune oba alata, ili da uz pomoć predavača već na radionici započnu rad na prilagođavanju svoje poslovne ideje situaciji na tržištu.

Događaj će biti održan 23. novembra sa početkom u 13h, online putem Zoom platforme.

Radionica je besplatna, ali je zbog ograničenih kapaciteta neophodno prijaviti se putem forme na ovom linku najkasnije do 20. novembra u 23:59.