banner-image

Blokade po tri sata, zatvoren prilaz auto-putu u Novom Sadu, petlja Bikovo…

Poljoprivrednici koji protestuju i danas na tri sata blokiraju prilaz auto-putu u Novom Sadu. Blokada je počela u 11 sati, a u planu je da traje do 14 časova.

Takođe, blokirana je petlja Bikovo kod Subotice. Kako piše N1 traktori su ušli i na sam autoput, ali stoje sa strane. Pedesetak traktora će vožnjom blokirati kružni tok na izlasku sa autoputa. Nisu još odlučili koliko će trajati blokada.

Blokade u Čenti

Udruženje poljoprivrednika Inicijativa za opstanak poljoprivrednika Srbije blokirala je danas petlju i ulazak u Staru Pazovu.

Vladimir Višić iz tog udruženja rekao je za FoNet da oni odbijaju pregovore dok im ne budu usvojena dva zahteva – definisanje robnog zapisa i gorivo bez akciza.

„Ako nam se ne ispune zahtevi, mi ćemo biti prinuđeni da izađemo na auto-put i krenemo za Beograd“, rekao je Višić.

Put u Novom Žedniku

Blokade su kao i prethodnog dana, postavljene kod Vršca, Kovačice, Kuzmina, Aradca, Subotice, Sombora, Kikinde, Zrenjanina, Stare Pazove, Požarevca, Čente, Gložana, Rače Kragujevačke, Čelareva, Dolova, Bavaništa, Kuzmina, Tovariševa, Bača, Brestovca, Bačkog Petrovca, Pivnice, Srpske Crnje, Banatskog Novog Sela, kao i drugih naselja.