banner-image

Sedmi dan, protest žešći, čeka se Ana Brnabić u Kisaču

Poljoprivrednici od jutros, sedmi dan, organizuju blokade puteva, uglavnom vojvođanskih. Protest je na većini punktova počeo oko sedam ili osam časova i trajaće do 16 ili 17 časova, zavisno od lokacije.
Granični prelaz Srpska Crnja biće blokiran do 19 časova. Prvi traktori kreću iz Bavaništa i zatvaraju put Pančevo – Kovin, tako da će svakih dva i po sata na po 15 minuta biti propuštana vozila, a do 8 časova će zatvoriti Vlajkovac most na putu Beograd – Vršac, Izbište, Uljma.
Pored njih, blokade će do 9 časova krenuti i na putu Novi Sad – Bačka Palanka na delu između Gložana i Čelareva, na putu Bački Petrovac – Silbaš, na putu Kikinda – Zrenjanin, kod Aradca na putu Zrenjanin – Novi Sad, Banatski Brestovac (put Kovin – Pančevo), Čenta, Stara Pazova (kod auto-puta), Bač (put ka Bačkoj Palanci), granični prelaz Srpska Crnja, Novi Žednik – Čantavir, Banatsko Novo Selo, Tovariševo, Sombor (Bezdanski put), Subotica Y krak, Pančevo – Zrenjanin kod raskrsnice Idvor – Sakule i na drugim mestima, obaveštavaju organizatori protesta. Blokada je i u Straži i Vlajkovačkom mostu u vršačkoj opštini. Očekuju se danas i blokade puteva južno od Dunava.
Jutros u Straži kod Vršca
U Novom Sadu blokada Rafinerije traje 24 sata, i tu se na punktu nalazi sada skoro 100 traktora. Za danas je planirano da od 11 časova krenu potpune blokade kružnog toka kod Rafinerije (skretanje za Šangaj) i da se tako blokira pravac ka Zrenjaninu i auto-putu Beograd – Subotica. Na svakih pola sata će se na kratko propuštati vozila da prođu.  Takođe, od 14 časova deo poljoprivrednika će kao i prethodnih dana blokirati ulaze i izlaze na auto-put kod Kaćke petlje, piše 021.
Nezadovoljni poljoprivrednici pozvali su premijerku Anu Brnabić na sastanak u Kisač, koji bi trebalo da se održi danas ali još nema informacija da li će se oni odazvati.