banner-image

Danas u podne paori na sastanku s Anom Brnabić, blokade nastavljene

Predstavnici nezadovoljnih poljoprivrednnika koji već deveti dan organizuju proteste danas će u podne otići u Vladu Srbije na razgovor sa premijerkom Anom Brnabić, dok će istovremeno biti nastavljene blokade.

Sinoć su imali sastanak u Staroj Pazovi i na njemu je uživo obavljen telefonski razgovor sa predsednicom Vlade Republike Srbije Anom Brnabić. Tom prilikom preneto joj je da je povećana tenzija među poljoprivrednicima, što je dovelo do poziva za današnji sastanak.

„Podignute su tenzije do te mere da bi izbio haos. Da bi se smirile tenzije većina predstavnika učesnika protesta se izjasnilo da se ode na sastak na poziv premijerke lično. Nije u planu da se donose bilo kakve odluke, nego da se vidi kako bi išao dalji tok pregovora. Znači, na sastanku samo utvrđujemo kako će dalje teći pregovori“, navode organizatori.
Blokade su jutros počele od 7 časova na nekim lokacijama, mahom se organizuju u Vojvodini.
U Novom Sadu blokade počinju u 10 časova  – biće blokiran Temerinski most preko kanala DTD do 14 časova. I dalje ostaju traktori pred Rafinerijom.
Za druga mesta, predviđene su blokade kod Bavaništa, gde zatvaraju put Pančevo-Kovin, Vlajkovac most na putu Beograd – Vršac, blokade na putu Novi Sad – Bačka Palanka na delu između Gložana i Čelareva, na putu Bački Petrovac – Silbaš, na putu Kikinda – Zrenjanin kod Aradca, na putu Zrenjanin – Novi Sad, Banatski Brestovac (put Kovin – Pančevo), Čenta, Stara Pazova (kod auto-puta), Bač (put ka Bačkoj Palanci), granični prelaz Srpska Crnja, Novi Žednik – Čantavir, Banatsko Novo Selo, Tovariševo, Sombor (Bezdanski put), Subotica Y krak, Pančevo – Zrenjanin kod raskrsnice Idvor – Sakule i na drugim mestima.
Naslovna fotografija: Viber grupa Inicijativa za opstanak poljoprivrednika Srbije