banner-image

Vlada inicirala, poljoprivrednici odlučili: Bez novinara N1, Nove i 021 na sastanku paora i vlasti

Na predlog Vlade Srbije većina predstavnika poljoprivrednika je odlučila da novinari N1, Nove S i 021 iz Novog Sada ne prisustvuju pregovorima vlasti i paora koji protestuju od 12. novembra.

Inače, od sinoć poljoprivrednici vode polemiku sa medijima i Vladom Srbije ko će prisustvovati sastanku na koji treba da dođe i još aktuelna premijerka Ana Brnabić.

U Vajber grupi koju su formirali poljoprivrednici kako bi mediji lakše bili informisani gde su blokade puteva, šta su zahtevi i kada će biti sastanaka sa vlastima, objavljeno je da su svi mediji sinoć pozvani na radni ručak u Kisač.

Nakon toga usledila je zabrana da kamere uđu na sastanak, pa su poljoprivrednici javili da će moći da uđu novinari i “hvataju beleške”.

Međutim, od jutros su postale sporne pojedine medijske kuće.

Poljoprivrednici poručuju da im je sada bitno samo da pregovori uspeju a da za izbor medija ne znaju šta da kažu.

Sporni su mediji N1, Nova S i novosadski portal 021. Ubrzo je ekipa TV N1 dobila poruku u kojoj su poljoprivrednici sami odlučili koji novinari idu u Kisač.

Odlučeno je da mediji United Media grupe ipak nisu poželjni na sastanku. Poljoprivrednici su naglasili i da ne žele Pink, Hepi i Informer koji njihove aktivnosti nisu ni pratili tokom prethodnih dana.

Podsećamo, N1 i Nova S po ceo dan su izveštavali o protestu poljoprivrednika, bili na blokadama i informisali javnost o zahtevima poljoprivrednika kao i o rezultatima prvog sastanka u Vladi.

Takođe, N1 televizija je bila i u Bavaništu, celu noć kada su kuću jednog od poljoprivrednika Jovana Jovanova blokirali pripadnici i lokalni SNS funkcineri iz Kovina, i kada je situacija bila na ivici incidenta.

Poiljoprivrednik Mileta Slankamenac kaže za N1 da je prema poslednjem dogovoru sa predstavnicima Vlade dogovoreno da sastanku sa novinarima prisustvuju tri agro novinara, tako da većina medijskih kuća neće prisustvovati ovom sastanku.

On je potvrdio da je Vlada inicirala da novinari United Media grupe ne prisustvuju sastanku, a da su poljoprivrednici to podržali zbog toga, kako su naveli, „želje da ne ugroze predstojeće pregovore“.

Izvor: N1