banner-image

Oznaku „Najbolje iz Vojvodine“ dobilo 13 korisnika

Oznaku „Najbolje iz Vojvodine“ dobilo je 13 korisnika kao potvrdu kvaliteta u kategorijama proizvoda, programa, usluga, manifestacija i starih zanata.

Čestitajući dobitnicima, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izrazio je uverenje da sertifikati neće biti samo priznanje, već i podsticaj za nove ideje i nove poslovne i kreativne poduhvate.

„Ponosan sam na činjenicu da u Vojvodini imamo čime da se pohvalimo. Godine 2021. ponovo smo inicirali uvođenje oznake ′Najbolje iz Vojvodine′, da bismo podigli kvalitet usluga, proizvoda i sadržaja koji dolaze iz Vojvodine“, istakao je Mirović.

Razvojna agencija Vojvodine, prema Mirovićevim rečima, podržala je od 2017. godine do danas, kada je reč o podršci privrednicima, 305 firmi i odobrila im finansijske podsticaje za otvaranje novih radnih mesta ili za nabavku opreme, a svega pet odsto njih je u stranom vlasništvu.

-To je bio naš zajednički cilj da, pre svega, podstaknemo preduzeća u vlasništvu domaćih privrednika. Među dobitnicima su danas sa nama baš ti ljudi, koji su razvijali svoje kompanije, zanate, svoje proizvode, sadržaje, usluge i time razvijali čitavo naše društvo i Vojvodinu, a time i celu Srbiju“, naglasio je Mirović.

Prema Mirovićevim rečima, posebno je Sekretarijat za privredu podržao mala porodična preduzeća – ona koja u malim sredinama razvijaju sopstveni posao.

Predsednik Mirović se osvrnuo i na aktuelne pokazatelje ukupnog ekonomskog razvoja i naglasio da svi oni i dalje u celoj zemlji, a posebno u Vojvodini, beleže pozitivne trendove.

-U prvih devet meseci ove godine industrijska proizvodnja u Vojvodini je veća za 3,6 odsto, vrednost izvoza je uz rast od 3,2 odsto u odnosu na isti period prošle godine premašila 7,1 milijardu evra, a po prvi put od 1989. godine stopa nezaposlenosti je pala ispod osam procenata. Sve ovo znači da naša zemlja ide napred i da se razvija, rekao je Mirović.

U okviru konkursa koji je raspisao Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam za ovu godinu, za pravo na korišćenje oznake „Najbolje iz Vojvodine“ stiglo je 50 zahteva.

Komisija koju čine predstavnici Pokrajinske vlade, Univerziteta u Novom Sadu, Turističke organizacije Vojvodine, „Jugoinspekta“ i drugih organizacija odlučila je da ove godine imamo 13 dobitnika ovog visokog priznanja.

Oznaku „Najbolje iz Vojvodine“, između ostalih, dobili su vinarije Kovačević, Deurić i Kiš, manifestacije „Film festival Ravno Selo“ i sportsko-rekreativna manifestacija „Tur de Fruška“.

Osnivač „Film festivala Ravno Selo“ glumac Lazar Ristovski obratio se u ime dobitnika i istakao da je uspeh prepoznat i nagrađen.

„Prepoznati smo jer smo svoje zanate pretvorili u umetnost“, izjavio je Ristovski i zahvalio Pokrajinskoj vladi na podršci i priznanjima.

Događaju su prisustvovali i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević i direktorka Turističke organizacije Vojvodine Nataša Pavlović.