banner-image

U Kuršumliji u toku regionalni seminar PSSS

U organizaciji Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i sektora za ruralni razvoj u hotelu Radan u Prolom banji od 4. do 7. decembra održava se 14. stručno edukativni seminar „Poljoprivredno savetodavne stručne službe Republike Srbije“, prvi regionalnog karaktera.

Seminar je svečano otvoren u ponedeljak 4. decembra u Hali sportova Kuršumlija u prisustvu ministarke poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelene Tanasković koja je tom prilikom podsetila javnost da savetodavci svoju delatnost obavljaju u okviru 34 poljoprivredne i stručne službe Srbije na teritoriji cele naše države.

-Tokom ove godine, savetodavci su imali ključnu ulogu u pružanju podrške poljoprivrednicima u procesu registracije i korišćenja sistema eAgrar. Savetodavci su nam pružili maksimalnu podršku u sprovođenju ovog procesa i bili su angažovani u punom kapacitetu. Bez njihovog angažovanja i pomoći ne bismo uspeli da završimo ceo proces u rekordnom roku i koristim ovu priliku da vam se još jedanput zahvalim i izrazim svoj ponos što u okviru Ministarstva, na čijem sam čelu, funkcioniše tako organizovan i operativan sektor, naglasila je Jelena Tanasković.

Ministarka Tanasković je rekla da se od službi i nadalje očekuje rad na povećanju prinosa i kvaliteta poljoprivrednih proizvoda. Zatim, tranfer znanja iz oblati primene najavremenijih tehnologija u proizvodnji, primenu digitalnih alata, sa posebnim akcentom na ostvarenju dodatne vrednosti u proizvodnji. Iz ovih razloga, kako je ocenila Tanasković ovaj Seminar je od velike važnosti za sve PSSS-ove i njihove zaposlene.

Osim poljoprivrednih savetodavnih i stručnih službi Republike Srbije na Seminaru učestvuju i predstavnici Republike Srpske, Crne Gore, a učesnicima su se obratili i predstavnici Kine i Holandije.