banner-image

Subvencije lokalnim samoupravama za unapređenje ruralne infrastrukture

Na sajtu Uprave za agrarna plaćanja objavljena je Bodovna lista podnetih zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje za investicije za unapređenje i razvoj ruralne javne infrastrukture u 2023. godini, a na osnovu nje će 14 jedinica lokalne samouprave ostvariti pravo na tu vrstu državne subvencije.

Podsticaji obuhvataju podršku investicijama u izgradnju i opremanje objekata:

1) za snabdevanje vodom;

2) putne infrastrukture.

3) za skladištenje i preradu poljoprivrednih proizvoda

Najviši ukupni iznos podsticaja koji korisnik može da ostvari po javnom pozivu je 100.000.000 dinara.

Podsticaji se utvrđuju u procentualnom iznosu 100% od vrednosti prihvatljive investicije u skladu sa zakonom kojim se uređuju podsticaji u poljoprivredi i ruralnom razvoju i posebnim propisom kojim se uređuje raspodela podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju.

Ukupna vrednost projekata vodosnabdevanja iznosi 317,68 miliona dinara, a sredstva će dobiti sledeće opštine i gradovi: Priboj, Svrljig, Bela Crkva, Čačak, Loznica, Topola, Kula, Beočin, Mali Iđoš, Boljevac, Kladovo, Čajetina, Inđija i Senta.

Projekti koji će biti realizovani zahvaljujući podsticajima  za investicije za unapređenje i razvoj ruralne javne infrastrukture, rešiće pitanje vodosnabdevanja za više od 20.000 stanovnika tih lokalnih samouprava.

Bodovnu listu podnetih zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje za investicije za unapređenje i razvoj ruralne javne infrastrukture u 2023. godini možete pogledati na sledećem linku (https://uap.gov.rs/wp-content/uploads/2023/11/CCF_000062_merged-1-1.pdf).