banner-image

Klobasafest 10 i 11. februara u Bačkom Petrovcu

Međunarodni festival kobasica „Klobasafest 2024“ biće održan 10 i 11. februara u Bačkom Petrovcu, na sportskim terenima OŠ Jan Čajak. Početak programa predviđen je u subotu, 10. 02. 2024. godine u 9.30 prijavljivanjem i raspoređivanjem takmičarskih timova.

U okviru manifestacije biće održano takmičenje u izradi kobasica koje ima međunarodni renome. Prijavljeno je 100 takmičarskih timova iz Srbije, Slovačke, Mađarske, Rumunije, Hrvatske, Češke, Ukrajine, Slovenije, Švajcarske i Nemačke. Učesnici skupa moći će da probaju kobasice raznih ukusa i mirisa, izrađene po različitim domaćim receptima.

Oko festivalskog šatora biće postavljeni prodajni štandovi sa raznim zanatskim proizvodima. Ispred ulaza u šator biće formirana ulica od štandova na kojim će posetioci moći da probaju kobasice, čvarke i druge proizvode sa zabijačke.

Biće organizovana i tombola. Osim 10 glavnih dobitaka, koji će biti javno izvučeni za tombolu organizatori spremaju oko 150 kobasica i približno 200 dobitaka manje vrednosti.

U planu je i organizovanje u proizvodnji putera na tradicionalni način.

U takmičenju učestvuju četiri takmičarska tima (dva tima iz Srbije, jedan iz Slovačke i jedan iz Hrvatske) koji na tradicionalan način, kako su to radili naši preci (u maslenici) izrađuju domaći puter. Takmičenje se održava na bini.

U planu je i takmičenje u prženju čvaraka. U njemu će učestvovati 10 takmičarskih timova koji prže čvarke na tradicionalan domaći način.

Posetioci manifestacije moći će da probaju i razne vrste vina ili piva. Sve ovo ponudiće provereni proizvođači koji su na raznim takmičenjima dobili visoke ocene za kvalitet. Za degustaciju rakije, vina i piva potrebna Vam je čaša. Čašu kao suvenir ili za degustaciju, sa graviranim grbom Klobasafest možete kupiti u šatoru, na štandu organizatora događaja.

Cena jedne čaše je 350 dinara.

Degustacija alkoholnih napitaka na izložbenim štandovima je basplatna.

Cena ulaznice u šator za sve posetioce je 100 dinara.

Izvor: Poljoprivrednik