banner-image

Agro Campus u Temerinu: Škola za poljoprivrednike o mikotoksinima

Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu organizuje prvu zimsku školu pod nazivom „Poljoprivreda četvrtkom“ na Agro Campusu u Temerinu.

Fakultet poziva poljoprivrednike da dođu kako bi razgovarali o aktuelnim temama sa stučnjacima Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu i njihovim saradnicima.

Školu će otvoriti radionicom „Mikotoksini u poljoprivredi – problemi i rešenja“, koju će voditi docent dr Saša Krstović, a održaće se 01.02.2024. godine u 10 časova.

Pored predavanja koje će biti fokusirano na rešavanje problema mikotoksina u ishrani životinja, predstaviće se i multinacionalna kompanija DSM-Firmenich koja se, između ostalog, bavi inovativnim rešenjima u oblasti ishrane životinja, zatim kompanija NOACK vodeći distributer visokokvalitetnih, inovativnih proizvoda, najnovijih tehnologija i rešenja  u Agri-food sektoru. Biće predstavljen i projekat podržan od strane EU STEP UP koji se bavi održivim praksama u stočarskoj proizvodnji koji sprovodi @foodscalehub.

Zimska škola se realizuje u okviru sertifikovanog living Laba Pannonia Climate Neutral Agriculture Living Lab by @EnoLL, čiji su članovi Agro Campus, Poljoprivredni fakultet Novi Sad, Balkan Eco Innovations i Institut za Razvoj i Inovacije, a uz podršku opštine Temerin.