banner-image

Užice obezbeđuje plastenike za 23 poljoprivrednika

Grad Užice raspisao je Konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za razvoj plasteničke proizvodnje u 2024. godini. Konkurs je raspisan u skladu sa ugovorom o saradnji zaključenim između opštine Užice i Fondacije Ana i Vlade Divac a u okviru projekta  “Divac poljoprivredni fondovi – Užice 2024.” – Fondacija “Ana i Vlade Divac”.

Konkursom je planirana podrška za najmanje 23 poljoprivrednika, koji imaju registrovano poljoprivredno gazdinstvo na teritoriji grada Užice, sa ciljem da osnaže porodice i da im se omogući ekonomsko jačanje. Ukupna raspoloživa sredstva po ovom konkursu su 6,000.000,00 dinara.

Pravo učešća na ovom konkursu imaju:

-Fizička lica, nosioci registrovanog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva sa teritorije grada Užica

-Poljoprivrednici koji  žele da otpočnu  ili prošire svoj posao vezan  za plasteničku proizvodnju

-Koji su direktno odgovorni za pripremu i realizaciju posla, a ne da deluju u svojstvu posrednika

Pomoć  nije u novcu  nego u robi i podrazumeva nabavku plastenika za biljnu proizvodnju. Dimenzije plastenika su:  5m x 30m x 2,6m (150m2)  ILI  6m x 24m x 3,2m (144m2)

Potencijalni  dobitnici donacije imaju obavezu da učestvuju sa sopstvenim sredstvima  u visini  do najviše 20% ukupne vrednosti doniranog plastenika, u zavisnosti od broja prijavljenih.

Odabrani korisnici biće u obavezi da svoj deo učešća u visini od najviše 20% ukupne vrednosti plastenika uplate u roku od 3 dana od potpisivanja ugovora.

Ukoliko korisnik ne uplati svoj deo učešća, predmet nabavke će biti dodeljen sledećem korisniku iz preliminarne liste koji uplati svoj deo učešća.

Svi zainteresovani koji  zadovoljavaju osnovni  kriterijum, tj. koji imaju registrovano poljoprivredno gazdinstvo na teritoriji grada Užice, mogu da se prijave tako što će popuniti  prijavu,  uz koju treba dostaviti kompletnu propratnu dokumentaciju.

Konkurs je otvoren  od  19.februara do 11.aprila 2024.godine.

Prijava se može preuzeti  u uslužnom centru gradske uprave Užice,  kao i putem interneta  sa sajta:  www.divac.com   i   www.uzice.rs

Popunjenu  prijavu,  sa neophodnom pratećom dokumentacijom,  treba poslati na adresu: Fondacija  “Ana i Vlade Divac”, Ul. Ilije Garašanina  br. 53a/7, 11120 Beograd, sa naznakom:  “Za Konkurs Divac poljoprivredni fondovi-  Užice 2024.”