banner-image

Ministarstvo bez odgovora na pitanja o kolapsu eAgrara, akcizama, odvodnjavanju

Ministarstvo poljoprivrede Srbje nije odgovorilo na zahtev poljoprivrednih proizvođača da objasni zbog čega se podaci o unetim parcelama u e-agrar obrađuju mesecima, ne vraća akciza u dogovorenom roku, a stižu rešenja za plaćanje takse za odvodnjavanje, iako je ukinuta 1. januara ove godine.

To je za Betu rekao predsednik Udruženja poljoprivrednika Subotice Miroslav Matković i naveo da su za odgovor dali rok od tri dana i da je on danas istekao.

„Ne mogu da razumem da Ministarstvo poljoprivrede ne može da odgovori na pristojan zahtev, a kada izađemo na ulicu svakako nas pogrdno nazivaju“, rekao je Matković i dodao da će se udruženja dogovoriti koje će mere preduzeti.

Poljoprivrednici traže objašnjenje Ministarstva zašto se ne poštuju dogovori pa se uneti podaci o parcelama u e-agrar obrađuju mesecima, a tražili su da se rok smanji na sedam dana.

Iako je sporzumom iz maja prošle godine, posle blokade puteva poljoprivrednom mehanizacijom, dogovoreno da se ukine taksa za odvodnjavanje, stižu rešenja „Voda Vojvodine“ za taksu za prvi kvartal ove godine.

Ni akciza od 50 dinara po litru dizela se ne vraća u roku od 14 dana, kako je dogovoreno.