banner-image

Sledeće sedmice počinje tretiranje površina protiv krpelja

Kao i svake godine u ovo vreme, novosadska „Ciklonizacija“ počinje sa pripremama za tretiranje površina protiv krpelja. U toku je monitoring, a prve akcije počinju naredne sedmice.

Sa toplim vremenom pojavljuju se prvi slučajevi ujeda krpelja. Ukoliko se lepo vreme nastavi, tretmani suzbijanja krpelja će ove godine početi ranije, kako bi se preventivno zaštitilo zdravlje građana od njihovih uboda.

„Juče smo počeli monitoring svih uređenih zelenih javnih površina na teritoriji grada, prigradskih naselja i sela. Očekujemo da se monitoring završi u naredna tri-četiri dana i tamo gde se pokaže da ima krpelja, biće rađeni tretmani“, izjavio je za Jutarnji program Radio Novog Sada Dario Aćimović iz „Ciklonizacije“ i dodao: „Usled promene klime, počinjemo sa tretmanima dvadesetak dana ranije nego prošle godine, a u odnosu na period pre desetak godina – oko mesec i po dana ranije. Već desetak godina koristimo isti preparat, koji po dozi i načinu primene nije štetan za ljude i druge organizme, sem za krpelje“ istakao je Aćimović.

Izvor: RTV