banner-image

Dobrovoljnim vatrogasnim društvima u Vojvodini bespovratno 20 miliona

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i  šumarstvo raspisao je Konkurs za dodelu sredstava za podsticanje programa ili nedostajućeg dela sredstava za finansiranje programa od javnog interesa koji su značajni za zaštitu i spasavanje od požara u 2024. godini a koje realizuju udruženja.

Cilj javnog konkursa je podizanje svesti građana o značaju aktivnosti dobrovoljnih vatrogasnih  društava, popularizacija dobrovoljnog vatrogastva, kao i podizanje nivoa znanja i veština pripadnika dobrovoljnih vatrogasnih društava.

Predmet konkursa jeste dodela bespovratnih sredstava za realizaciju programskih aktivnosti opremanja nadležnih službi opremom za gašenje poljskih požara na poljoprivrednom zemljištu.

Za realizaciju aktivnosti predviđeno je ukupno 20.000.000,00 dinara.

Bespovratna sredstva za podršku investicija po ovom konkursu utvrđuju se u iznosu do 100% od ukupne vrednosti investicije, za prijave podnete od strane dobrovoljnih vatrogasnih društava.

Maksimalan iznos bespovratnih sredstava koji se dodeljuje po jednoj prijavi iznosi do 600.000,00 dinara.

Bespovratna sredstva koja se dodeljuju po ovom konkursu namenjena su za nabavku:

  1. Radne zaštitne uniforme-radna zaštitna jakna i pantalone koje moraju obezbediti adekvatnu zaštitu vatrogasaca pri intervencijama na otvorenom. Radne zaštitne uniforme moraju se razlikovati od radnih zaštitnih uniformi koje u svom radu koriste vatrogasci spasioci u Sektoru za vanredne situacije.
  2. Nabavka druge opreme definisane Pravilnikom o uslovima u pogledu materijalno-tehničke i kadrovske opremljenosti dobrovoljnih vatrogasnih jedinica („Službeni glasnik RS“, broj 90/2019) i nabavka opreme za održavanje iste.

Konkurs je otvoren zaključno sa 19.04 2024. godine.

Dodatne informacije možete dobiti putem telefona: 021/4874546 od 10 do 14 časova.

Tekst konkursa, obrazac prijave, obrazac liste članova udruženja, obrazac izjave i Pravilnik  se mogu se preuzeti sa (www.psp.vojvodina.gov.rs).