banner-image

Nema više dizela po 179 dinara za stočarsku proizvodnju

NIS je poslao poruke poljoprivrednicima koji nemaju prijavljeno zemljište u e-Agraru, a koje bi im omogućilo da dobiju nižu cenu dizela, da više ne mogu da nabavljaju dizel po ceni od 179 dinara.

Savez pčelarskih organizacija Srbije (SPOS) podseća da je krajem decembra prošle godine objavio na svom sajtu da je država odlučila da subvencioniše dizel samo za biljnu proizvodnju i to na nov način, a ne i za stočarsku proizvodnju (gde spadaju i pčele). Pošto mnogi tu vest nisu pročitali, nastala je zabuna nakon najnovijeg saopštenja NIS-a.

SPOS zato objavljuje celu poruke koju je NIS poslao poljoprivrednicima:

Poštovani, obaveštavamo Vas da Vaše poljoprivredno gazdinstvo nema prijavljeno zemljište u okviru registra e-Agrar i da u skladu sa Uredbom Vlade Republike Srbije niste u mogućnosti da kupujete evro dizel gorivo po povlašćenoj ceni od 179 din/l. Uz NIS Agro karticu, svakako zadržavate sve ostale pogodnosti: popust od 6 din/l na G-Drive goriva, popust od 20% na sve tople napitke, popust od 10 din/kg na plinske boce, kao i popust od 5% na odabrana Nisotec ulja i maziva.

Uštede na gorivu na NIS benzinskim stanicama možete ostvariti i u okviru „Sa nama na putu“ programa lojalnosti. Ako do sada niste, instalirajte „Sa nama na putu“ aplikaciju, jer ćemo vam u znak zahvalnosti za vašu lojalnost do sada, do 30.4.2024. pokloniti najviši PLATINA nivo u okviru kojeg ostvarujete izvanredne uštede: 3 din/l na standardni evro dizel i benzin, 6 din/l na G-Drive goriva, 5% na proizvode iz prodavnice i restorana, i to u vidu bonus poena. 

SPOS