banner-image

Točenje dizela po 179 dinara nije neograničeno – 100 litara po hektaru, samo za upisane parcele, najviše 100 hektara

Točenje dizela za registrovane poljoprivrednike po subvencionisanoj ceni od 179 dinara po litru nije neograničeno i Ministarstvo poljoprivrede je limitiralo maksimalnu količinu goriva koja se može dobiti po ovoj ceni.

Svi poljoprivredni proizvođači koji gorivo sipaju sa NIS-ovim karticama po ceni od 179 dinara neće biti u mogućnosti da nastave sa kupovinom goriva po toj ceni ukoliko su dostigli limit od 100 litara po hektaru prijavljene površine u eAgraru, a najviše do 100 hektara, objavljeno je danas na sajtu Ministarstva poljoprivrede.

Na osnovu Uredbe o ograničenju visine cena derivata nafte koja je stupila na snagu 27. januara 2024. godine Naftna industrija Srbije a.d. Novi Sad je na svojim stanicama za snabdevanje prevoznih sredstava, uz upotrebu kartica izdatih registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima, stavila u promet derivat EVRO DIZEL po maksimalnoj maloprodajnoj ceni od 179 dinara po litru, sipanjem u maksimalnoj količini do 100 litara po hektaru, za površine upisane u Registru poljoprivrednih gazdinstava na dan stupanja na snagu ove uredbe i zasejane, odnosno zasađene površine obradivog poljoprivrednog zemljišta pod odgovarajućom biljnom kulturoma, a najviše do 100 hektara, navodi se na sajtu.