banner-image

Pijačnim prodavcima sa najviše bezgotovinskih transakcija uručene nagrade

Na pijaci „Blok 44” uručene su novčane nagrade zakupcima tezgi koji su tokom januara realizovali najveći broj bezgotovinskih transakcija, u okviru drugog kruga projekta „Digitalizacija beogradskih pijaca”, saopšteno je iz Javnog komunalnog preduzeća „Beogradske pijace”.

Zakupci sa pijaca „Palilula”, „Stari Merkator” i „Blok 44” osvojili su pet nagrada ostvarivši 283 transakcije.

Drugi krug projekta „Digitalizacija beogradskih pijaca” počeo je sredinom juna 2023. godine, čime je mogućnost bezgotovinskog plaćanja uvedena na određenom broju prodajnih mesta i na pijacama „Stari Merkator”, „Zemun” i „Blok 44”.

Uvođenje bezgotovinskog plaćanja na beogradskim pijacama, koje je počelo pre dve i po godine, pokazalo se veoma dobrom potezom. „Kalenić”, „Palilula” i „Đeram” bile su prve u nizu beogradskih pijaca na kojima su postavljeni POS terminali za plaćanje karticama. Uvedenim novinama zadovoljni su i zakupci i potrošači, jer su im pijačna prodaja i kupovina dosta olakšane. Tada je prvi put u Srbiji kupcima omogućeno da voće, povrće i druge proizvode plate bezgotovinski.

Pijace u glavnom gradu su na ovaj način postale mesta koja potrošačima, pored kvalitetne, sveže i raznovrsne ponude, pružaju mogućnost izbora i u pogledu načina plaćanja.

Partneri pilot-projekta „Digitalizacija beogradskih pijaca”, Privredna komora Srbije, Mastercard, JKP „Beogradske pijace”, Payten, Chipcard i Banca Intesa, zadovoljni su realizacijom projekta, kao i reakcijama kupaca i zakupaca, zbog čega su se odlučili da nastave projekat.