banner-image

Banatski ratari: Režim tajno doneo odluku da više ne isplaćuje subvencije?

Novac namenjen za subvencije poljoprivrednicima odlazi, ko zna gde. I ko zna kako. Uglavnom od obećanih subvencija ni traga, ni glasa. Sve je tajna! Mali broj srećnika koji je dobio nešto novca – stidljivo je započeo setvene radove. Ostali ništa!

Ovo je navedeno u saopštenju koje potpisuju udruženja ,,Pančevački ratari’’ i „Građanska neposlušnost“ iz Dolova i asocijacija „Agrarni Forum’’ iz Pančeva.

Kada je reč o osnovnim davanjima po hektaru (18.000 din), na računima ratara je nula dinara, upozoravaju ratari. Ukazuju na to da se povraćaj dela akciza u iznosu 50 dinara po litru goriva uopšte ne registruje u E-agrar sandučetu.

-To automatski znači da neće biti tog povraćaja. Možda će se zbog toga stvoriti neko sivo tržište za kupovinu dizel goriva pošto se legalna kupovina na NIS pumpama ne registruje, i samim tim ne isplati, navode u saopštenju.

Dodaju da se regres za deklasirano seme (17.000 din po hektaru) i ne pominje više.

-Sve u svemu, potpuna prevara i laž – subvencija nema! Režim je izgleda tajno doneo odluku da više ne isplaćuje subvencije poljoprivrednicima – ratarima. Javno to treba da obznane, a ne da nas potkradaju, lažu i varaju! Režim se grčevito bori na sve načine da zadrži vlast na svim nivoima, a posebno u Beogradu po svaku cenu i troši novac budžetskih korisnika nemilice ne bili zadržao kompletnu vlast- kao okupacionu zonu. Kako bilo da bude, nema novca – nema ni setve, poručuju banatski ratari.