banner-image

Novosadski sajam najavio bogatu izložbu poljoprivredne mehanizacije

Najveća priredba Novosadskog sajma, 91. međunarodni poljoprivredni sajam, biće održana od 18. do 23. maja. U pripremi su svi poznat segmenti među kojima važno mesto zauzima Izložba poljoprivredne mehanizacije koju će predstaviti izlagači iz Srbije, ali i iz inostranstva – Italije, Turske, Austrije, Mađarske, Španije, Kine, Slovenije.

Poslovno udruženje uvoznika i izvoznika poljoprivredne mehanizacije godinama je okosnica Izložbe poljoprivredne mehanizacije. Ove godine će od 18 članica na Poljoprivrednom sajmu nastupiti 17, rečeno je na jučerašnjoj konferenciji za novinare.

– Ostalo je oko mesec i po dana do najveće sajamske manifestacije koja se održava na Novosadskom sajmu i svakako najznačajnije priredbe. Sajam je jedan od najznačajnijih partnera Poslovnog udruženja uvoznika i izvoznika poljoprivredne mehanizacije. Za one koji ne znaju, Udruženje je osnovano na Sajmu 2008. godine i do danas imamo uspešnu saradnju, rekla je Marija Antanasković, generalni sekretar Poslovnog udruženja.  – Mehanizacija jeste okosnica Poljoprivrednog sajma. Udruženje okuplja 18 članica i ove godine će nastupiti sedamnaest članica koje su pripremile bogatu izložbu mehanizacije i operedelile se, u ne baš tako pogodnim uslovima na tržištu, na ovaj korak. Međutim, kako bi izašli u susret poljoprivrednicima i u nadi da će se poboljšati situacija na tržištu, očekujemo da ćemo u vreme Sajma imati konkretnije mere što se tiče subvencija kupovine mehanizacije, ali i da će poljoprivrednici biti u boljem položaju kako bi realizovali kupovinu. U odnosu na manifestacije u regionu, za naše Udruženje, ovo je jedna od najznačajnijih priredbi na Balkanu, dodala je Antanasković. – Ako pogledamo same članice, između 300 i 400 različitih dobavljača su saradnici Poslovnog udruženja, različitih brendova, a među članicama su i proizvođači poljoprivredne mehanizacije koji su ujedno izvoznici  i koji nastupaju i na inostranim sajmovima, gde predstavljaju našu industriju.

Kao i prethodnih sedam godina i ove godine će Kompanija KITE DOO biti Darodavac u Poklon-igri, a pripremili smo traktor JOHN DEERE 5045 d, bez prednje vuče, poklon koji se svima i ranije svideo i nadam se da će tako biti i ovoga puta, rekao je Vladimir Labus, direktor prodaje u Kompaniji KITE DOO koja je i Darodavac u Poklon-igri za posetioce.

-Danas ovu konferenciju posvećujemo Poslovnom udruženju uvoznika i izvoznika poljoprivredne mehanizacije. Oni su naši krucijalni partneri, bez njih ovaj Sajam ne bi mogao da bude to što jeste godinama. Nastupaju na više od 18 hiljada kvadrata, a sa njima pravimo sajmove zahvaljujući izlagačima koji iznose najnovije, najmodernije modele iz celog sveta, a koji će se naći i na predstojećem Međunarodnom poljoprivrednom sajmu, rekao je Nikola Lovrić, generalni direktor Novosadskog sajma.  – Posetioci će imati šta da vide. Osim Izložbe mehanizacije tu se i Izložba stoke, Izložba organskih i proizvoda sa oznakama geografskog porekla i „Srpski kvalitet“, piva zanatske proizvodnje… ocenjivanje kvaliteta se nastavlja i pripremamo mnogo sadržaja u Kongresnom centru, dodao je Nikola Lovrić.

Pojedinačne ulaznice za 91. međunarodni poljoprivredni sajam staju 800 dinara, dok su u kolektivnim posetama 600 dinara po osobi (grupe veće od 15 osoba). Ulaznice za kolektivne posete đaka i studenata, decu od 7 do 14 godina i penzionere koštaju 400 dinara. Sve kupljene ulaznice su i kuponi za učestvovanje u Poklon-igri.

Ulaznice se pre priredbe mogu kupiti na blagajnama GigsTixa, a moguće ih je poručiti i na sajtu Novosadskog sajma www.sajam.net.

Ove godine 91. međunarodni poljoprivredni sajam, nosilac oznake „Najbolje iz Vojvodine“ ima snažnu podršku Evropske unije koja je Partner priredbe. Uz najveći agrobiznis događaj kao i ranije su Globos osiguranje – Generalni sponzor, Al Dahra – Zlatni sponzor, Banka Poštanska štedionica – Banka partner, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Pokrajinska vlada sa sekretarijatima za poljoprivredu i privredu, Grad Novi Sad i Darodavac u Poklon-igri Kite DOO.