banner-image

Poljoprivrednici traže sastanak sa Martinovićem: Subvencije, e-agrar, 100.000 za junice…

Poljoprivrednici iz sedam udruženja uputiće danas zahtev novom ministru poljoprivrede Aleksandru Martinoviću za sastanak kako bi saznali da li će se nastaviti ispunjenje zahteva dogovorenih prošle godine sa ministarkom Jelenom Tanasković.

– Nismo upoznati sa načinom budućeg rada novog ministra i načinom funkcionisanja njegovog tima koji će postaviti, ali se nadamo da će se nastaviti započeta komunikacija sa tim ministarstvom – rekao je agenciji Beta predsednik Udruženja Složni Pidikanci iz Bavaništa Jovan Jovanov.

Odluku o zahtevu za sastanak sa Martinovićem, osim tog udruženja, sinoć su na sastanku u Bavaništu, doneli predstavnici još šest udruženja: Stig iz Požarevca, Novoseljanski paori, Naše mleko iz Šapca, Udruženje Adrani, Šumadija i Pomoravlje, Gornje Nedeljice, Zapadna Srbija, Udruženje Severni Banat Kikinda i Brestovački ratar Brestovac.

Jovanov je rekao da poljoprivrednike interesuje da li će Martinović ispuniti zahteve o subvenciji za seme od 17.000 dinara, isplati 100.000 dinara za junice i upis zemljišta o zakupu u e-agrar na osnovu izjave zakupca na koje bi se ostvarila subvencija po hektaru od 18.000 dinara.