banner-image

Španska poljoprivredna tehnologija u Srbiji: Uz moderna rešenja do najboljih rezultata

Kraljevina Španija će i ove godine učestvovati na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu. U sklopu ove, skoro pa decenijske tradicije, na španskom nacionalnom štandu predstaviće se osam kompanija iz sektora u kojima se Španija ubraja među svetske lidere po proizvodnji i kvalitetu: đubriva i ishrana bilja, biozaštita, sistemi za navodnjavanje, veterinarski lekovi i oprema za stočarstvo.

PREHRANA I ZAŠTITA BILJA

ROVENSA NEXT predstavlja novu proizvodnu liniju Rovensa Grupacije, specijalizovanu za biološka rešenja za poljoprivredu. Preko svog distributera u Srbiji, firme TRADEAGRO,  domaćim poljoprivrednicima nudi inovativna rešenja vrhunskog kvaliteta prilagođena agronomskim uslovima podneblja. Kompanija nudi i prirodne i održive proizvode kao rešenja za biokontrolu u zaštiti i biostimulaciji biljaka kao i proizvode poput helata, folijarnih đubriva i mikrobioloških preparata kao što su bakterijski inokulati i ekstrakti kao i moderni adjuvansi.

MAFA BIOSCIENCE je biotehnološka kompanija koja je posvećena modelu održive poljoprivrede, uz posebnu pažnju usmerenu ka očuvanju prirodne sredine. Zahvaljujući istraživanjima na polju mikrobiologije, kompanija pruža inovativna rešenja koja obuhvataju fitobiotike, biostimulanse, đubriva i korektore kvaliteta zemljišta i vode. Konkretno, a u zavisnosti od namene, različiti biostamulatori koje kompanija razvija baziraju se korisnom efektu mikroalgi ili gljiva, zahvaljujući kojima biljke lakše i bolje generišu proteine, olakšava se i apsorpcija hranljivih materija i vode, a i poboljšavaju se hemijska i fizička svojstva zemljišta. U tom smislu, zahvaljujući regulaciji određenih fitohormona, biljke se bolje nose sa situacijama ekstremnih temperatura, suše, slanosti, itd.

INAGROUP BIOTECH je kompanija specijalizovana za formulaciju i izradu proizvoda za biozaštitu, biostimulaciju i ishranu biljaka u konvencionalnoj i organskoj poljoprivredi. Uspeli su da se pozicionariju kao vodeća kompanija u razvoju ekoloških rešenja i proizvoda bez rezidualnih hemijskih jedinjenja. Posebno se ističu njihovi nutritivni gelovi (NPK formulacija) koji po koncentraciji sadržaja prate čvrste prizvode, ali, kao gelovi, nude i sve prednosti tečnih: 100% rastvorljivost, pH prilagodljivost, itd, a pored toga ostvaruju i viši nivo efikasnosti, pa se upoteba đubriva smanjuje i za do 15-20%.

GRUPO ATLÁNTICA je multinacionalna grupacija koja okuplja tim naučnika, biologa, matematičara, inženjera i drugih profesionalaca širom sveta. Kroz interdisciplinarni pristup poljoprivredi, kompanija je kreirala inovativne proizvode za ishranu biljaka i biozaštitu, a sve sa ciljem minimalizacije uticaja na životnu sredinu. Njihovi biostimulatori, na bazi mikroalgi, ili biljnoj bazi – poput cimeta – optimizuju fiziološke procese i umanjuju abiotički stres.

SISTEMI ZA NAVODNJAVANJE

RKD već duže od 4 decenije godine proizvodi i razvija sve tipove pivot sistema za navodnjavanje (centralni, lateralni i hipodrom sistemi). Stručni tim RKD-a je posvećen istraživanju, projektovanju, proizvodnji i postavljanju najadekvatnijih sistema navodnjavanja.     Sisteme kompanije RKD na srpskom tržištu možete naći zahvaljujući njihovoj dugogodišnjoj saradnji sa domaćom kompanijom INGEL AGRO. Upravo je ta saradnja dovela do razvoja najdužih elektrificiranih rendžera na svetu, rentabilnijih u radu u odnosu na naftni pogon.

Kompanija CAUDAL je tokom 25 godina poslovanja razvila prepoznatljiv identitet, zasnovan na inovacijama, tehnologiji i optimalnoj proizvodnji sistema za navodnjavanje i proizvoda dizajniranih za sektor vode. Široka paleta proizvoda i efikasne usluge isporuke učinila ih je međunarodnim merilom standarda u sektoru, a posebno se ističe njihov revolucionarni sistem za podzemno navodnjavanje, koji sprečava da se koren uplete u kapaljke.

STOČARSTVO I ZDRAVLJE ŽIVOTINJA

VETERINARSKI ZAVOD SUBOTICA je osnovan 1921. godine, a od 2019. godine je postao deo španske grupacije LABIANA. Kompanija je fokusirana na razvoj i proizvodnju vakcina za životinje, hemofarmaceutskih i dermokozmetičkih proizvoda kao i dijetetskih suplemenata i biocida. Veterinarski zavod Subotica poseduje EU-GMP proizvodnu dozvolu, usaglašen je sa ISO standardima i HACCP sertifikatom.

GÓMEZ Y CRESPO  je jedna od vodećih kompanija Španiji u oblasti stočarske i živinarske opreme, koja posebnu pažnju usmerava ka dobrobiti životinja. Firma razvija tri inovativne, jednostavne i raznovrsne linije, od kojih je možda najvažnija linija opreme za životinjske farme, namenjena i malim uzgajivačima i za intenzivan industrijski uzgoj. Kompanija nastoji da pruži visoko kvalitetne proizvode koji zadovoljavaju specifične potrebe njenih klijenata, kao što su gnezda za nosilje, prenosivi i rasklopivi kokošinjci i još mnogo toga.