banner-image

Prvi Otvoreni dan Saveza za regenerativnu poljoprivredu Srbije, u Bajmoku 5. juna

Savez za regenerativnu poljoprivredu Srbije, organizuje prvi Otvoreni dan na polju u Bajmoku 5. juna.

Da li regenerativna poljoprivreda može da ublaži klimatske ekstreme i anomalije i, što je najvažnije, da li je isplativa? Kako izgledaju ratarske parcele u regenerativnom sistemu u odnosu na konvencionalni sistem, u još jednoj nesvakidašnjoj godini?

Na polju u Bajmoku, poljoprivrednik i savetnik za poljoprivredu, g. Florian Farkaš će nas uvesti u malo drugačiji, ali veoma koristan, pristup ratarskoj proizvodnji. Pored uvoda u regenerativnu poljoprivredu i demonstracije primenjenih praksi na njegovom gazdinstvu, imaćete priliku da vidite kako se poljoprivrednici danas nose sa svim aktuelnim izazovima: promenama klime, rastom cena repromaterijala, manjkom radne snage i sl, navodi se u pozivu Saveza za regenerativnu poljoprivredu.

Savez poziva, pre svega, zainteresovane konvencionalne poljoprivrednike, ali i sve ostale, da se prijave za događaj putem forme na sledećem linku:

https://docs.google.com/forms/d/1waaz9X7airPSbOdBuST6k1rEXgAKqkGl9uGfo13nTbY/viewform

Prijava je obavezna, a učešće je besplatno!  Samom prijavom dobijate sve potrebne informacije o tačnoj lokaciji događaja.