banner-image

I Babušnica dobija Lokalni fond za razvoj poljoprivrede

Opština Babušnica,  Fondacija Ana i Vlade Divac i Regionalna razvojna agencija Jug, potpisaće ugovor o saradnji kojim će zvanično biti osnovan Lokalni fond za razvoj poljoprivredne proizvodnje u opštini Babušnica.

Namena Fonda je pružanje višegodišnje podrške poljoprivrednicima, u vidu beskamatnih pozajmica, za ulaganje u proizvodnju. Lokalni fond za podsticaj razvoja poljoprivrede osniva se uz podršku Projekta „Velika mala privreda“ koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a sprovodi ACDI/VOCA.

Opština Babušnica je četvrta opština koja ove godine osniva Lokalni fond za razvoj poljoprivrede, a od 2020. pokrenuto je ukupno 16 sličnih fondova širom Srbije uz podršku USAID-a.

Ubrzo nakon osnivanja Fonda biće dogovoreni uslovi konkursa i objavljen javni poziv za prijavljivanje fizičkih lica koja se bave poljoprivrednom proizvodnjom i preradom poljoprivrednih proizvoda. Tokom trajanja konkursa, biće organizovana i info sesija za sve zainteresovane koji žele da se prijave za beskamatna sredstva iz Fonda.

Potpisivanje ugovora će biti održano u četvrtak, 6. juna 2024. godine sa početkom od 12:00č u prostorijama Opštine Babušnica.