banner-image

Ministar Martinović razgovarao sa poljoprivrednicima, uskoro novi sastanak

Sastanak ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede dr Aleksandra Martinovića sa predstavnicima sedam udruženja poljoprivrednika Srbije održan je danas u Vladi Republike Srbije.

Foto: MPŠV

Ministru su tokom sastanka poljoprivrednici ukazali na izazove sa kojima se suočavaju i razmatrani su budući koraci u pravcu njihovog prevazilaženja.

„Mi smo na veoma zahtevnom evropskom i svetskom tržištu, svaka država pomaže svojim poljoprivrednicima da se izbore sa problemima, to čini i Srbija. Ministarstvo kojim rukovodim ima nastojanje da, u skladu sa mogućnostima, odgovori na vaše zahteve, ali je samo uz međusobno poštovanje i razumevanje, i u saradnji svih zainteresovanih strana, moguće doneti sistemska rešenja koja će dati rezultate“, poručio je Martinović.

Ministar je naglasio da država ulaže značajna sredstva u poljoprivredu, više nego ikada ranije, ali da nije moguće sve probleme odmah rešiti. Zbog toga je, kako je naveo, ključno da se saslušaju svi predlozi, zahtevi i ideje poljoprivrednika i da se nastavi sa dijalogom.

Dodao je da će u okviru Ministarstva biti temeljno sagledana situacija, ali da je najvažnije da se prioriteti zajednički odrede i da se, u skladu sa tim, postupa. Ministarstvo poljoprivrede će, naglasio je Martinović, ostati pouzdan partner za razgovor.

Dogovoreno je da se sastanak u istom sastavu ubrzo ponovo održi.

Sastanku su prisustvovali predstavnici sedam udruženja poljoprivrednika Srbije, i to: „Stig“ Požarevac, „Naše Mleko“, „Složni Pidikanci“ Bavanište, „Brestovački ratari“, „Spas i opstanak stočara Zapadne Srbije“, „Proizvođači mleka Šumadije i Pomoravlja“ i udruženje „Severni Banat“ Kikinda. Pored predstavnika Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, u razgovoru je učestvovao i državni sekretar u Ministarstvu finansija Saša Stevanović.