banner-image

Sutra novi sastanak malinara i ministra poljoprivrede

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede organizuje u četvrtak, 13. juna 2024. godine, sa početkom u 12 časova, novi sastanak sa predstavnicima udruženja malinara iz cele Srbije.

Sastanku će prisustvovati i predsednik Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Narodne skupštine Republike Srbije Marijan Rističević.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede očekuje da će se sva pozvana udruženja odazvati i da ćemo još jedanput svi zajedno sagledati sve probleme koji postoje u malinarstvu, ali i doneti odluku o kreiranju dugoročne poljoprivredne politike u oblasti malinarstva, kako se i narednih godina ne bi susretali sa uvek istim problemom – a to je da se neposredno pred sezonu i u toku sezone berbe maline, po pravilu u vrlo neprijatnoj atmosferi, razgovara isključivo o otkupnoj ceni maline.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede čvrsto je opredeljeno da, u saradnji sa proizvođačima i otkupljivačima maline, drugim državnim organima, kao i naučnim institucijama u oblasti voćarstva, pristupi izradi dugoročne strategije o malinarstvu, sa ciljem da pruži podršku kako malinarima, tako i hladnjačarima, da udruženim i zajedničkim naporima ostvare uspeh na vrlo zahtevnom i izazovnom evropskom i svetskom tržištu maline.