banner-image

LSV: Poljoprivrednici u Srbiji građani drugog reda

„Crkva do današnjeg dana ne plaća porez i državni zvaničnici na to ne reaguju, a prošle godine je bila enormna suša i nije bilo potrebno odvodnjavanje poljoprivrednih površina“, ocenila je LSV.

Stranka je podsetila da su ministar poljoprivrede, pokrajinski i republički funkcioneri obećali da poljoprivrednici neće plaćati odvodnjavanje za 2017. godinu, ali računi za odvodnjavanje stižu na kućne adrese i zahteva se njihovo plaćanje.

Dodali su da je kanalska mreža i kanali za navodnjavanje u nekim delovima Vojvodine „potpuno zapušteni“ iako je prihod od takse za odvodnjavanje probližno 2,4 milijarde dinara godišnje.

LSV je zatražila i odgovor na pitanje kako će se tek vršiti naplata i održavati kanali kada Kanalska mreža predje u ruke republike, jer pokrajinska administracija „ne radi ništa da bi jednostavnim uknjižavanjem imovine na ime Autonomne pokrajine Vojvodine to sprečila“.

Kako je ranije ove nedelje izvestio Vojvodjanski analitičko istraživački centar VOICE iz Novog Sada, poljoprivrednici negoduju širom Vojvodine zbog naplate odvodjanjavanja za 2017. godinu, jer je prošle godine „nedostajalo 500 litara vode po kvadratnom metru“ i nije bilo potrebe za njim.

(Agrosmart)