banner-image

Petorici poljoprivrednika 30 dana zatvora

Sud za prekršaje u Apatinu izrekao je presude uhapšenim poljoprivrednicima u ataru sela Gakovo, a prema prvim informacijama, njih petorica je osuđeno na 30 dana zatvora, dok je oslobođen samo Sanel Grabovica

Sud za prekršaje u Apatinu izrekao je presude uhapšenim poljoprivrednicima u ataru sela Gakovo, a prema prvim informacijama, njih petorica je osuđeno na 30 dana zatvora, dok je oslobođen samo Sanel Grabovica, rečeno je agenciji Beta u sudu.

Šestoro poljoprivrednika iz Gakova juče je uhapšeno u ataru tog sela pod optužbom da su napali traktoristu koji je pokušao da uzore jednu parcelu, na kojoj su oni protestovali zbog uzurpacije zemljišta u opštini Sombor. Oni tvrde da je uzurpirano oko 5.000 hektara zemlje.

Tokom prošle noći poljoprivrednici su skoro devet sati saslušavani u Sudu za prekršaje u Apatinu.

Oni su protestovali i zbog Zaključka Vlade Srbije od 11. marta, kojim je lokalnim samoupravama preporučeno da razmotre mogućnost da se poljoprivrednicima koji koriste zemljište bez pravnog osnova (uzurpacija), dozvoli da prijave površinu zemlje koju koriste.

Okupljene poljoprivrednike ispred suda u Apatinu obišao je noćas potpredsednik Pokrajinske vlade Miroslav Vasin i sekretar Branislav Bugarski.

 (Novosti/Beta)