banner-image

Zalivaće se još 935 hektara

Na osnovu konkursa za sufinansiranje i dodelu bespovratnih sredstava za nabavku opreme za navodnjavanje i izgradnju eksploatacionih bunara koji je raspisao Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, danas je potpisano 147 ugovora sa registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima.

Ukupna vrednost ove investicije u navodnjavanje iznosi nešto više od 145 miliona dinara.

Od tog iznosa, 55.186.055 dinara su bespovratna sredstva iz pokrajinskog budžeta. Od sada zalivaće se znatno veće površine u Vojvodini. Ovim ugovorima biće omogućeno navodnjavanje na površini od 935 hektara.

Obraćajući se prisutnim poljoprivrednicima koji su danas potpisali ugovore, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević je pozvao i druga registrovana poljoprivredna gazdinstva da se jave na konkurs Pokrajinskog sekretarijata koji je otvoren do 30. septembra, za preostalih 115 miliona dinara.

Oko 85 odsto finansijskih sredstava Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu već je utrošeno.

„To nas na neki način limitira kada je u pitanju sprovođenje agrarne politike do kraja godine. Međutim, u dogovoru sa predsednikom Pokrajinske vlade, imaćemo rebalans budžeta i tada se očekuje izdvajanje dodatnih finansijskih sredstava za razvoj poljoprivrede. Koncipiraćemo mere koje su u skladu sa interesovanjima poljoprivrednih proizvođača“, naglasio je Radojević, navodi se u saopštenju.