banner-image

Šest miliona dinara za unapređenje poljoprivrede

Delta Holding i Delta Fondacija, u saradnji sa Trag fondacijom, raspisali su novi konkurs za podršku razvoju poljoprivrede u Srbiji kroz projekat „Zasad za budućnost“.

U okviru projekta će biti donirano ukupno 6 miliona dinara socijalnim preduzećima, putem javnog konkursa koji je otvoren od 1. februara do 23. februara 2018. godine.

Na konkurs mogu da se prijave socijalna preduzeća (udruženja građana, zadruge i fondacije), registrovana na teritoriji Republike Srbije, koja imaju tri godine iskustva u oblasti poljoprivrede.

Projekti kojima se socijalna preduzeća prijavljuju treba da budu usmereni na unapređenje primarne i/ili sekundarne poljoprivredne proizvodnje u jednoj ili više od ovih oblasti: povrtarstvo, uzgoj svinja i voćarstvo.

Vrednost pojedinačnih grantova je od 120.000 do 850.000 dinara.

Aplikanti čiji projekti prođu u uži krug selekcije dobiće mentorsku podršku od Delta Fondacije i Trag fondacije u razradi svojih projektnih ideja kroz dvodnevni seminar. Nakon mentorske podrške, oni će podneti svoje finalne aplikacije koje će braniti pred Komisijom za odobravanje projekata.

Finalnu odluku o podršci najkvalitetnijih predloga projekata Komisija će objaviti tokom aprila 2018. godine na posebno organizovanom javnom događaju.

U toku implementacije projekta, dobitnici grantova imaće mentorsku podršku stručnjaka Delta Agrara, kao i stručnu podršku od strane Delta Fondacije i drugih eksperata u pogledu unapređenja i održivosti poslovanja.

Rok za podnošenje projektnih ideja je 23. februara 2018. godine do 16:00 časova. Poziv za prijavu sa uslovima konkursa i dokumenta neophodna za učešće na konkursu možete preuzeti i pročitati na sajtu Delta Fondacije na adresi www.deltafondacija.rs