banner-image

Prodaje se imovina Agrobačke, Vojvodine, Mlina Kanjiža

Stečajni upravnici stečajnih dužnika – nekada poznatih poljoprivrednih kombinata u Vojvodini nastavljaju da objavljuju javne pozive za prodaju imovine.

Nakon Zemljoradničke zadruge „Sloga” iz Zmajeva i „Stara Moravica” iz Stare Moravice, javni poziv za prodaju nepokretne i pokretne imovine raspisali su i stečajni upravnici AD „Vojvodina” Starčevo i „Agrobačka” Bač.

Imovina AD „Vojvodina” u stečaju iz Starčeva prodaje se javnim nadmetanjem 3. avgusta, a početna cena najvažnije imovine stečajnog dužnika je 415.936.675,70 dinara. Od nepokretne imovine taj kombinat ima poljoprivredno zemljište ukupne površine 490 hektara, 93 ara i 47 kvadratnih metara. Od objekata tu su mašinski park i uprava, farma krava Kopovo, farma „Beli breg”. Od opreme prodaje se 19 traktora, po osam plugova i tanjirača, 27 prikolica, sedam cisterni za vodu, gorivo, osoku, po tri prskalice, sejalice za žito i kombajna, pet kosačica, oprema za mužu i rashladni uređaji, kancelarijski nameštaj i pet automobila.

Tu su i zalihe: lekovi za stoku, gorivo i mazivo, 450.000 kilograma balirane slame, 250.000 kilograma sena lucerke, 2.500.000 kilograma silažnog kukuruza, 500.000 kilograma kukuruznog zrna, 7.250 kilograma trebera i 5.000.000 kilograma stajskog đubriva. Na prodaju su i 321 krava, 12 junica od godinu, 124 junice od dve i 110 od dve do tri godine i 60 teladi.

Za 30. jul najavljeno je javno nadmetanje za prodaju imovine „Mlina Kanjiža” DOO u stečaju, a početna cena je 43.775.794,50 dinara. Prodaju se zgrade prehrambene industrije i proizvodnje pića: stari i novi mlin, pomoćne zgrade, trafostanica, portirnica, stolarska radionica, silosi, zgrada prehrambene industrije i proizvodnje pića, pekara, porodična stambena zgrada.

 

U oglasu za javno nadmetanje navedeno je da su neke zgrade u celosti porušene i u prirodi ne postojeU trenutku kada je Priredni sud u Pančevu, 23. decembra 2015. godine, doneo odluku o otvaranju stečaja nad AD „Vojvodina”, taj poljoprivredni kombinat na spisku imovine imao je 443 zemljišta, 61 zgradu, 158 komada opreme, pet vozila, 39 vrsta zaliha, šest životinja.  Stečaj je uveden zbog nesposobnosti plaćanja, a na predlog AD „Dolovo” iz Dolova.

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika raspisala je i javni poziv za prodaju nepokretne i pokretne imovine AD „Agrobačka” Bač, takođe za 3. avgust, a početna cena je 464.590.304 dinara. Nepokretnu imovinu „Agrobačke” koja se prodaje čini poljoprivredno zemljište, zemljište u građevinskom rejonu, šumsko i ostalo zemljište površine 771 hektar, 94 ara i 27 kvadrata. Od građevinskih objekata prodaju se silosi, objekti ekonomije, mešaona stočne hrane, farma pilića i odmaralište na Divčibarama.

Od pokretne imovine na prodaju je oprema u radnim jedinicama Uprava, Mašinska radionica i ratarstvo, Tehnički pregled vozila, Mešaona, Silos, Pekara, Milin, Stočarstvo, Živinarstvo i Divčibare prema specifikaciji u prodajnoj mreži. Od mehanizacije prodaju se tri različita traktora, dve prskalice i ostala oprema prema specifikaciji u prodajnoj dokumentaciji.

Stečajni postupak nad AD „Agrobačka” otvorio je Privredni sud u Novom Sadu 17. marta 2016. godine. U trenutku otvaranja stečajnog postupka nad tim kombinatom na spisku imovine bili su 194 objekta, 617 parcela zemljišta, 192 komada opreme, 12 vozila, 21 vrsta zaliha i dva udela i akcije.

Izvor:Dnevnik