banner-image

Šumadijski sajam poljoprivrede od 6. do 9. septembra

Od 6. do 9. septembra u organizaciji Odeljenja za poljoprivredu Gradske uprave za privredu Grada Kragujevca i Šumadija sajma, održaće se 15. Šumadijski sajam poljoprivrede koji će okupiti oko 150 izlagača a tokom četiri sajamska dana pored bogatog stručnog programa održaće se i sedam izložbi krupne stoke i sitnih životinja, najavljeno je na nedavno održanoj konferenciji za novinare u Medija centru Šumadija sajma. 

Rečeno je da je ovo mali jubilej, a, 15. sajam poljoprivrede će po svemu biti bogatiji i drugačiji I okupiće veći broj izlagača. Takođe će se održati veći broj izložbi životinja, koje ove godine imaju međunarodni karakter.

Za četiri sajamska dana održaće se sedam izložbi ovaca i mladih priplodnih ovnova, koza, svinja, sitnih životinja, regionalne izložbe konja na kojima će biti prikazano preko 50 grla od ponija do punokrvnih, uvezenih. U organizaciji Društva pčelara Kragujevac biće organizovana i 35. pčelarska izložba.

I ove godine, sajamski program obogatiće Džokej klub iz Kragujevca koji će organizovati izložbu konja i ocenjivanje, takmičenje u preponskom jahanju, vožnju fijakerom i jahanje konja za decu.

Kao i do sada generalni pokrovitelj sajma poljoprivrede je Grad Kragujevac, a ovogodišnji će biti bogatiji jer ima znatno veći broj izlagača poljoprivredne mehanizacije koji će na 10.000 kvadratnih metara ispred sajamske hale moći da predstave program koji nude.

15. Sajam poljoprivrede, ne samo zbog sponzora i prijatelja sajma, već i zbog izlagača dobija međunarodni karakter. Pripremljen je bogat prateći stručni program, prezentacije projekata, programa i tehnologija, predavanja na temu zadrugarstva, podsticaja ratarske proizvodnje, proizvodnje i zdravstvene ispravnosti rakije, pčelarstva, najavio je Zoran Nedeljković, direktror Šumadija sajma.

U okviru kulturno umetničkog programa nastupiće Centar za negovanje tradicije i kulture Abrašević, kulturno umetnička društva iz Knića, Gruže, Toponice. Drugog dana sajma estradni umetnici imaće mini koncert, a nastupiće KUD Lepenica i Ansambl Smilje. 

Ulaz i parking prostor za posetioce, sva četiri sajamska dana su besplatni. Svečano otvaranje Sajma planirano je za četvrtak, 6. septembar u 11 časova.