banner-image

Srpski proizvođači na najvećoj svetskoj smotri zdrave hrane

Članovi udruženja Original Srbija koje okuplja proizvođače tradicionalne hrane od 20. do 24. septembra, učestvuju na Terra Madre Salone del Gusto, najvećoj smotri tradicionalne hrane na svetu, koja se po dvanaesti put održava u Torinu. Ova manifestacija je, kako se navodi na sajtu Original Srbija, svetski epicentar zdrave hrane koja se proizvodi uz očuvanje prirode, poštovanje etike, socijalne pravde, ekonomije i politike.

Proizvođači iz Srbije učestvuju na međunarodnom food marketu gde će imati priliku da se sretnu i čuju priče od nekoliko stotina proizvođača sa svih strana sveta, kao i da ispričaju svoje. Brojne radionice, konferencije i forumi koji su sastavni deo ove smotre, ponudiće  odgovore na pitanje kako hrana može da promeni svet i kako ljudi mogu biti nosioci promena u prehrambenim navikama i odnosu prema hrani uopšte.

Terra Madre Salone del Gusto održava se svake druge godine u okviru globalnog pokreta Slow Food koji broji oko stotinu hiljada članova i preko million pristalica širom sveta.

Ovo je pokret koji se zalaže za proizvodnju hrane koja je dobra za potrošače, proizvođače i planetu.

S.K.