banner-image

Na Novosadskom sajmu izložbe lova, ribolova, sporta i turizma

Međunarodni sajmovi „Lorist“, koji ove godine obeležavaju 40 godina članstva u Svetskoj sajamskoj organizaciji UFI, uskoro otvaraju kapije za posetioce u jesenjoj sezoni priredbi na Novosadskom sajmu.

U sredu, 3. oktobra, počinje Sajam lova i ribolova, dok ostale priredbe publiku dočekuju od četvrtka, 4. oktobra. Sve manifestacije se održavaju do nedelje, 7. oktobra.

Na sajmovima će nastupiti oko 450 izlagača koji će predstaviti ponudu u oblastima lova, ribolova i turizma Dunavskog regiona, ali i ekologiju i sport u našoj zemlji. Uz izložbenu postavku u halama i na otvorenom delu Sajmišta organizuju se kongresne aktivnosti i poslovni susreti, a učesnici dolaze iz 20 zemalja: Austrije, Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Danske, Grčke, Indije, Izraela, Mađarske, Maldiva, Nemačke, Norveške, Portugalije, Rusije, Rumunije, Srbije, Slovenije, Španije, Turske, Hrvatske.

Diplomatski dan, skup ambasadora i predstavnika diplomatskog kora, biće organizovan na Sajmu turizma, a očekuje se dolazak oko 30 ambasada. Za posetioce sa kupljenim ulaznicama organizuje se Poklon-igra, a sve koji dođu na „Lorist“ očekuju atraktivni sadržaji, nesvakidašnje promocije, popusti, noviteti, takmičenja i mnogo zabavnog sadržaja. Porodični dan je petak, 5. oktobar. Generalni sponzor Međunarodnih sajmova „Lorist“ je Generali Osiguranje Srbija.

Sajmove „Lorist“ obogatiće Izložba sitnih životinja postavljena u Hali 1a, dok će Berza biti organizovana u nedelju, 7. oktobra na otvorenom prostoru. Organizatori su Klub odgajivača rasne živine Novi Sad, i udruženja za zaštitu i odgoj sitnih životinja Novi Sad, odgajivača kunića „Orijaški šarac“ i odgajivača golubova prevrtača. U nedelju, 7. oktobra u Hali 6 Novosadskg sajma biće priređena i Izložba pasa.