banner-image

Seoske kuće na poklon dobiće 30 bračnih parova

Pokrajinski Zavod za ravnopravnost polova doneo je Odluku o dodeli sredstava bračnim parovima za kupovinu kuća sa okućnicom na teritoriji AP Vojvodine.

Na ovaj, peti po redu „Konkurs za dodelu bespovratnih sredstava bračnim parovima na teritoriji AP Vojvodine za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom“ , koji je Zavod za ravnopravnost polova objavio 04. jula 2018. godine, stiglo je ukupno 186 prijava, a sredstva u ukupnom iznosu od 30 miliona dinara biće dodeljena za 30 bračnih parova.

Svečana dodela ugovora biće organizovana 1. novembra 2018. godine u Holu Pokrajinske vlade sa početkom u 12 časova.

Na svečanosti će se obratiti potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević i Diana Milović, direktorka Zavoda za ravnopravnost polova koji će dobitnicima i dobitnicama sredstava uručiti ugovore za kuće.

Konkurs već četvrtu godinu zaredom sprovodi Zavod za ravnopravnost polova, a Pokrajinska vlada je za ovaj program iz budžeta izdvojila 210 miliona dinara.

Ciljevi Konkursa bili su usmereni na podsticanje razvoja ruralnih sredina, oživljavanje i podmlađivanje vojvođanskih sela kroz dolazak dece i povećanje nataliteta, kao i iniciranje procesa poboljšanja demografske strukture kao preduslova za pokretanje privrednih aktivnosti.

Budući da je jedan od ciljeva Konkursa bio i ekonomsko osnaživanje žena i povećanje broja žena vlasnica nepokretnosti, do sada je 218 žena postalo suvlasnica nekretnine na selu.

(Agrosmart)