banner-image

List Poljoprivrednik na poklon posetiocima novosadske plaže Štrand

 „Dnevnik-Poljoprivrednik“ i Gradska biblioteka u Novom Sadu potpisali su ugovor o donatorstvu kojim je predviđeno da će se ubuduće u okviru ogranka biblioteke na novosadskom kupalištu Štrand naći i novine „Poljoprivrednik“, kao i knjiga „Poljoprivredednikov poljoprivredni kalendar“.

Sporazum su potpisali direktorka „Dnevnik-Poljoprivrednika“ dr Gordana Radović i direktor  gradske biblioteke Dragan Kojić.

Biblioteka na Štrandu postoji već 11 sezona, a prvu deceniju posetioci plaže mogli su da pozajme knjige iz kioska, dok je prošle godine  u okviru Strategije održivog razvoja grada Novog Sada  otvoren novi, moderan objekat ove biblioteke značajno većeg kapaciteta. Ova biblioteka je jedinstvena u regionu.

– Najlepša biblioteka na najlepšoj plaži na Dunavu, kako je popularno nazivam, nastala je iz ideje čiji smo inicijatori bili Jovan Tanurdžić, Đorđe Randelj i ja sa željom da brojnim posetiocima Štranda u letnjim mesecima ponudimo mogućnost da pročitaju kvalitetno štivo dok borave na plaži.  Biblioteka koja je prvobitno radila u kiosku veličine 12 kvadrata odmah je osvojila simpatije posetilaca Štranda, a prošle godine su se stvorili uslovi za izgradnju novog objekta po meri Evropske prestonice mladih, rekao je Kojić uz napomenu da ovaj objekat radi pod sloganom „Biblioteka je tamo gde ste vi“.

Kojić je napominjući važnost toga da knjige budu tamo gde su čitaoci dodao i da treba da im se ponude različiti sadržaji shodno njihovim interesovanjima. Za poljoprivredu je rekao da smatra da je ona život i da o njenoj vežnosti za Vojvodinu ne treba mnogo govoriti. Zato smatra da je važno da se izdanja „Dnevnik-Poljoprivrednika“, koja u kontinuitetu izlaze više od šest decenija i koja osim tradicije krasi i stručnost, nađu na policama biblioteke na Štrandu.

– List „Poljoprivrednik“, koji izlazi svakog drugog petka, kao i knjiga „Poljoprivrednikov poljoprivredni klalendar“ biće dostupni svim posetiocima Štranda koji će u ovim izdanjima moći da pročitaju najaktuelnije teme iz oblasti agrara iz pera naših novinara, ali i brojnih eminentnih stučnjaka koji sarađuju s našom kućom, rekla je  dr Gordana Radović.

Dogovoreno je i da se izdanja „Dnevnik-Poljoprivrednika“ uskoro nađu i u ostalim ograncima novosadske biblioteke  kako bi bila što bliže onima kojima su najpotrebnija, a to su poljoprivrednici i svi zaljubljenici u proizvodnju zdrave hrane.

Izvor:Poljoprivrednik