banner-image

Konkurs za zadruge do 15. avgusta, novim 7,5 a starim 15 miliona

Do 15. avgusta otvoren je konkurs za dodelu bespovratnog novca novim i postojećim zadrugama, dok složene zadruge prijave mogu predati do 1. septembra. Prema informacijama iz kabineta ministra Milana Krkobabića zaduženog za regionalni razvoj, za ovaj, treći konkurs za zadruge veliko je interesovanje.

Podsetimo, novoformirane zadruge bespovratno mogu dobiti 7.500.000 dinara, stare zadruge 15.000.000, a složene 60.000.000 dinara.

Pomoć se daje zemljoradničkim i poljoprivrednim zadrugama u 2019. godini na celokupnoj teritoriji Republike Srbije, a  naročito u Nišavskom, Topličkom, Pirotskom, Jablaničkom, Pčinjskom upravnom okrugu i Autonomnoj Pokrajini Kosovo i Metohija. Novac se dodeljuje po pristiglim prijavama – do utroška sredstava predviđenih za ovu namenu.

Konkurisati mogu za:

  • nabavku živih životinja od privrednih društava registrovanih za trgovinu na veliko životinjama za potrebe formiranja ili povećanja osnovnog stada, osim nabavke muških goveda;
  • nabavku opreme i mehanizacije za potrebe unapređenja kvaliteta i kapaciteta farmi za proizvodnju mleka i tov stoke;
  • nabavku opreme za preradu mleka i mesa;
  • nabavku opreme i mehanizacije za skladištenje, sortiranje, pakovanje i preradu voća i povrća;
  • nabavku opreme i mehanizacije za potrebe proizvodnje u voćarstvu, vinogradarstvu i povrtarstvu i podizanje matičnih zasada;
  • nabavku opreme i mehanizacije za proizvodnju i preradu ukrasnog, aromatičnog, začinskog i lekovitog bilja;
  • nabavku opreme i mehanizacije za skladištenje i preradu žitarica;
  • nabavku opreme za pčelarstvo;
  • izgradnju montažnih objekata od prefabrikovanih elemenata i nabavku opreme za finalnu preradu poljoprivrednih proizvoda (samo za složene zadruge).

Program i Obrazac prijave se mogu preuzeti elektronskim putem na zvaničnoj internet stranici Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća (www.mbprr.gov.rs).

Za sva pitanja vezana za postupak prijavljivanja na ovaj konkurs, zainteresovani se mogu obratiti na elektronsku adresu: damir.taljai@mbprr.gov.rs  i na telefon broj: 011/31 17 633.

Ovde možete pogledati tekst konkursa:

KONKURS-2019