banner-image

Objavljene IPARD bodovne liste za traktore, mašine i izgradnju

Uprava za agrarna plaćanja Ministarstva poljoprivrede objavila je danas bodovnu listu za konkurse za nabavku novih traktora, kao i za nabavku poljoprivredne mehanizacije i izgradnju objekata uz podršku iz IPARD fonda. 

Reč je o javnim pozivima iz Mere 1 – Investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava, to jest o četvrtom javnom pozivu za nabavku traktora i petom javnom pozivu za nabavku opreme, mašina i mehanizacije i izgradnju objekata. U okviru ova dva konkursa poljoprivrednicima, preduzećima i zadrugama namenjeno je ukupno 4,7 milijardi dinara.

Javni poziv za nabavku novog traktora preko IPARD-a zatvoren je 25. novembra 2019. godine, a poziv za mehanizaciju i izgradnju 23. decembra. Pravo da konkurišu za povraćaj iz IPARD fonda imali su nosioci poljoprivrednih gazdinstava, mikro, mala i srednja preduzeća i zemljoradničke zadruge.

Za traktore je predato 437 zahteva. Na listi koja je danas objavljena 377 podnosilaca je ostvarilo bodove. Još uvek se ne zna koliko će traktora biti dodeljeno, to jest koliko će biti doneto rešenja za odobrenje projekta. Bodovanje je rađeno zbog toga što je predato više zahteva nego što ima raspoloživih para za traktore.

Na listi koja se odnosi na nabavku mašina, mehanizacije i opreme, te na izgradnju objekata nalazi se 169 podnosilaca zahteva za odobrenje projekata. Pravo na prigovor na mesto na bodovnoj listi traje 15 dana od njenog objavljivanja na stranici Uprave za agrarna plaćanja. Uprava ima rok 15 dana da odgovori na prigovor.

Obe liste možete preuzeti ovde:

bodovna-lista-cetvrti-javni-poziv-m1

bodovna-lista-peti-javni-poziv-m1