banner-image

Prestižna konferencija o digitalizaciji u poljoprivredi od 18. do 29. maja

Novosadska kompanija Inosens poziva zainteresovane da se prijave na konferenciju Coimbra Sustainablitiy Summit posvećenu digitalizaciji i novim tehnologijama i njihovom doprinosu za održivi razvoj u oblasti poljoprivrede, zdravlja, proizvodnje i održivih gradova.

Coimbra Sustainability Summit počinje 18. maja i traje do 29. maja, a upriličen je povodom projekta DIATOMIC, kojeg je u okviru programa Horizont 2020 podržala Evropska komisija. Novosadski Inosens jedan je od partnera u projektu DIATOMIC.

Vizija događaja je da se raspravlja o tome kako nove tehnologije mogu podržati pristojan rad i ekonomski rast stvaranjem novih partnerstava za postizanje tih ciljeva. Teme koje će biti obuhvaćene tokom dve nedelje ovog događaja su zdravlje, poljoprivreda, proizvodnja i održivi gradovi.

Partneri u projektu DIATOMIC ističu da kao agenti za inovacije moraju dati svoj doprinos u rešavanju društvenih izazova sa kojima se planeta suočava i da im je važno da se pozabave nekim od 17 ciljeva održivog razvoja koja su Ujedinjene nacije definisale 2015. godine.

Na Coimbra Sustainablitiy Summit događaju biće istražene mogućnosti rasta na preseku četiri područja digitalizacije koja se smatraju temeljom za rast (Artificial IntelligenceBlockchainInternet of Things and Cybersecurity – 4 KETs). Nastojaće se da se pokaže kako kombinovanje elemenata ovih tehnologija može da odgovori na potrebe pomenuta četiri sektora.

Ciklus vebinara biće podeljen na četiri sesije, a u fokusu će biti:

  • značaj ciljeva održivog razvoja koje su definisale Ujedinjene nacije,
  • važnost partnerstava i etičkih pitanja u kreiranju novih rešenja,
  • kompanije koje već koriste 4KETs da donesu vrednosti,
  • nova partnerstva,
  • mogućnosti javnog finansiranja.

Tokom dve nedelje istaknuti govornici na glavnim sesijama govoriće o tome  kako ciljevi održivog razvoja utiču na javnu politiku, koji su ključni izazovi implementacije u četiri polja, kako različiti sistemi finansiranja podržavaju napredak i kako primena specifičnih rešenja podstiče razvoj.

 U Inosensu naglašavaju da će učesnici imati niz prednosti, a izdvajaju sledeće:

  • Besplatna registracija i mogućnost prisustvovanja na raznovrsnim sesijama
  • Prilika za prisustvo na sesijama sa istaknutim i dokazanim govornicima o ciljevima održivog razvoja i kako tehnologija može pomoći rešenje
  • Otkrivanje novih mogućnosti finansiranja
  • Upoznavanje kolega iz iste industrije “matchmaking sessions” i sklapanje novih partnerstava
  • Jedinstvena prilika za pitch ka investitorima

Svi zainteresovani mogu da posete sajt css2020.eu za više informacija. Tu mogu da vide ko su istaknuti govornici na događaju CSS speakers, kao i agendu.

Registracija je besplatna ali je obavezna. Za registraciju je potrebno 30 sekundi,  putem linka

S. Kuprešanin