banner-image

Sve više marketa promoviše domaće, kvalitetne proizvode sa oznakom Čuvarkuća

Projekat Privredne komore Srbije „Stvarano u Srbiji“ podržala je kompanija DIS i u svojim maloprodajnim objektima oznakom „Čuvarkuća“ obeležila proizvode koji su stekli pravo na ovaj kolektivni žig kao potvrdu kvaliteta i domaćeg porekla, ali i svojim „Dobro“ proizvodima uvećala porodicu „Čuvarkuća“.

Ukazujući na to šta predstavlja žig „Čuvarkuća“, zašto je zaista važan i šta kupci čine odabirom i kupovinom ovih proizvoda, Marko Čadež, predsednik PKS je istakao da su to „proizvodi koji imaju 80 odsto vrednosti stvorene u Srbiji i na kojima su radili domaći ljudi, domaća privreda, dobavljači i kada potrošači odaberu ovaj proizvod, čuvaju njihova i svoja radna mesta, razmišljaju o tome kako ćemo živeti u budućnosti, kakve ćemo škole i puteve imati.“

„Stvarano u Srbiji”, jedan je od ključnih projekata koje PKS realizuje u saradnji sa privredom sa ciljem da podrži domaće proizvode i proizvođače i unapredi svest potrošača o značaju njihove kupovine. „Čuvarkuća” je naš način da stanemo iza domaće privrede i skrenemo pažnju kupcima na najkvalitetnije i najzdravije proizvode domaćeg rada i pameti – na najbolje  iz naše kuće.

Kompanije, domaće i strane koje posluju u Srbiji, proizvođači i trgovci, prepoznale su vrednost te podrške. Za samo nekoliko meseci, za „Čuvarkuću” je konkurisalo 572 proizvoda od kojih je 393 već ponelo ovu oznaku,  a šest najvećih trgovinskih lanaca u više od 800 objekata udomilo je „Čuvarkuće“.